Jegyvásárlás


Program


MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES: DRAKULA

MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES: DRAKULA

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 29. csütörtök, 19:00

MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES: DRAKULA 

 

Drakula történetét szinte az egész világon ismerik. A legtipikusabb magyar, illetve román mitikus lényként ismert vámpír legendájáról még azok is hallottak, akik egyébként azt sem tudják, hol található a térképen a vadregényes Transsylvania, ahol Drakula gróf hihetetlen meséje született. 

A klasszikus Drakula-történettől eltérően, a mi mesénk egy erdélyi falu magyarok és románok lakta vidékén játszódik, ahová furcsa vándormutatványosok érkeznek. A környéken félelem tölti el az embereket a vérszomjas vámpírról szóló hírek hallatán; férfiak szerelmüket, apák lányaikat féltik a titokzatos vámpírtól, aki mágnesként vonzza magához a megbűvölt asszonyokat, s szívja el éltető, friss „energiájukat”. Az öreg és örökké kiéhezett „vérszívó vámpír” fiatal nők friss vérétől nyer mindig új energiát, s válik maga is fiatallá; legalábbis ideig-óráig. Addig, amíg az elrabolt energia képes őt fiatalon tartani. Ha elfogy, újra roskatag öregemberré válik, s újabb és újabb zsákmány után kell néznie…

Drakula gróf meséjét az erdélyi népzene csodálatos világa, az Erdélyben élő népek táncainak gazdag és egyedülálló virtuozitása teszi varázslatos élménnyé.

 

Szereplők:

Drakula gróf: Zsuráfszky Zoltán, Sánta Gergő

Közreműködők: Keresztes Ildikó, Novák Péter

 

Zene: Rossa László, Szabó Dániel

Forgatókönyv, dramaturg, jelmez: Zs. Vincze Zsuzsa – Harangozó-díjas, Érdemes Művész

Díszlet: Tóth Kázmér

Szcenika: Kovács Gerzson Péter

Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán – Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művész

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!