Jegyvásárlás


Program


Magyar Kincsek Ünnepe - 4. Történelmi arcképek - Liszt-Veress/Kodály (Concerto szervezésében)

Magyar Kincsek Ünnepe - 4. Történelmi arcképek - Liszt-Veress/Kodály (Concerto szervezésében)

„Július elején, Weimarból, kap néhány rövid magyar zongoradarabot, amelyeket később majd meghangszerelek.” Így értesítette 1885 júniusában pesti kiadóját Liszt Ferenc a Magyar történelmi arcképek sorozatról, melyben a magyar történelem és kultúra jelentős alakjainak (Széchenyi István, Eötvös József, Vörösmarty Mihály, Teleki László, Deák Ferenc, Petőfi Sándor, Mosonyi Mihály) állított emléket.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 23. szombat, 16:30

Történelmi arcképek

Liszt–Veress: Magyar történelmi arcképek (részletek)

Kodály: Galántai táncok

Pannon Filharmonikusok

Vezényel: Bogányi Tibor

„Július elején, Weimarból, kap néhány rövid magyar zongoradarabot, amelyeket később majd meghangszerelek.” Így értesítette 1885 júniusában pesti kiadóját Liszt Ferenc a Magyar történelmi arcképek sorozatról, melyben a magyar történelem és kultúra jelentős alakjainak (Széchenyi István, Eötvös József, Vörösmarty Mihály, Teleki László, Deák Ferenc, Petőfi Sándor, Mosonyi Mihály) állított emléket. A ciklus darabjai bár különbözőek, mégis összekapcsolja őket magyar vonatkozásuk és belső törvényeik rendje. A Magyar történelmi arcképek darabjai nem jelentek meg nyomtatásban Liszt életében, egészen 1956-ig kellett várni, hogy kiadják őket. Nem készült el a liszti hangszerelés sem, amelyre levelében a zeneszerző hivatkozott – erre a hiányra is reagált Veress Sándor, amikor elkészítette a művek zenekari változatát. A Történelmi arcképek a Concerto Budapest Magyar Kincsek Ünnepén ezúttal Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok előadásában elevenednek meg. A koncert második felében a Galántai táncok című egytételes darab szólal meg. A művet 1933-ban a Budapesti Filharmóniai Társaság megalakulásának 80. évfordulójára írta Kodály így állítva emléket a Galántán töltött legszebb gyermekkori éveinek.

 

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!