Jegyvásárlás


Program


Ludmann Mihály sorozata
3

Ludmann Mihály sorozata

Ludmann Mihály művészettörténész előadása

 több

2019. május 14. Művészettörténeti előadás - Az ember tragédiája

Madách Imre műve méltán vált a magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotásává. Az ember tragédiája megírása óta nem csak a színházak repertoárjában szerepel, hanem a képzőművészetben is fontos szerepet tölt be. A legismertebb illusztrátor Zichy Mihály volt, de rajta kívül másokat is megihletett. A népszerű művészettörténeti sorozat előadásán vetített képek segítségével idézhetjük fel Madách Imre művének világát.

2019. május 28. Művészettörténeti előadás - Az isteni színjáték

Dante műve megírása óta az európai irodalom egyik leggyakrabban idézett és illusztrált műve. Leghíresebb képi megjelenítése Botticellihez fűződik, de az azóta eltelt félezer évben is sok festő és grafikus számára volt ihlető forrás, többek között Delacroix, Gabriel Rosetti, Bouguereau és Gulácsy Lajos. A művészettörténeti sorozat ez alkalommal a híres Dante-illusztrációkat mutatja meg az érdeklődőknek.

2019. június 11. Művészettörténeti előadás - Shakespeare drámái

A modern európai dráma története az angol költő, Shakespeare műveivel kezdődött. Alkotásai nagyon népszerűek voltak a XIX. században, a romantika művészeinek körében és a későbbi korokban is. A Coriolanust Petőfi Sándor fordította le magyarra, és barátja, Orlai Petrich Soma festett róla képet, amely a magyar művészettörténet első jelentős Shakespeare-illusztrációja volt. A kedvelt művészettörténeti sorozat a híres angol költő művei alapján készült képzőművészeti alkotásokat mutatja be ezen az estén.

 

Ajánló


Ez nem a szívből jövő retro, hanem a NECC, ahol mérnöki pontossággal válogatnak…

Kovács Kati Liszt Ferenc-, Artisjus- és Kossuth-díjas előadóművész, dalszövegíró, színésznő, a magyar könnyűzenei…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt,…