Jegyvásárlás


Program


Lia Rodrigues (BR): Encantado
6

Lia Rodrigues (BR): Encantado

Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás oka sokrétű: a munkafolyamat a covid-19 okozta egészségügyi válsággal összefüggésben indult és abból a vágyból született, hogy az encantadosok erői által varázsolják el a világot, és állítsák helyre annak törvényes rendjét.  több

Aktuális előadások




Lia Rodrigues (BR): Bűvölet 6+
English friendly
60' TÁNC

Hogyan varázsoljuk el a félelmeinket, és hogyan kerüljünk közelebb egymáshoz? Hogyan alakíthatjuk át a testünket képpé, tánccá és tájjá?
Az Encantado csendből, színekből és formákból alkotja meg a folyton változó szabadság karneválját; és az emberekét… emberekét, akik elvarázsolódnak a végtelen táncban és kijózanodnak.

Az Encantado a Rio de Janeiróban élő koreográfus, aktivista és tanár Lia Rodrigues koreográfiája, aki 40 éves pályafutása során fáradhatatlanul dolgozott a művészet, az aktivizmus és a társadalmi folyamatok közötti szinergiák kiépítésén és akit a Brazíliában tapasztalt nagyon is valós környezeti és spirituális küzdelmek inspirálnak. Lia Rodrigues neve mára fogalommá nőtte ki magát a kortárstánc kedvelők és a szakma körében: a párizsi őszi fesztivál a jubiláló (30 éves)  társulat valamint Rodriguez munkásságának tiszteletére 2021-ben felkérte portréja bemutatására: így rengeteg korábbi darabjának bemutatása mellett az Encantado premierjére is itt került sor.

Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás oka sokrétű: a munkafolyamat a covid-19 okozta egészségügyi válsággal összefüggésben indult és abból a vágyból született, hogy az encantadosok erői által varázsolják el a világot, és állítsák helyre annak törvényes rendjét. 11 táncos 140 színes takarót hív segítségül állandó alakváltáshoz.

Az "encantado" szó a latin incantatus szóból származik, és olyan dologra utal, amely varázslat tárgya vagy bűbáj hatása alatt áll. Az "encantado" a csoda, a káprázat vagy a lenyűgözés szinonimája is. Ám Brazíliában az "encantado" szónak más jelentése is van. A kifejezés olyan entitásokra utal, amelyek az afroamerikai világfelfogáshoz tartoznak. Az "encantados" ismeretlen erők által mozgatva létezik ég és a föld között, a dzsungelekben, a sziklákon, az édes és sós vízben, a dűnékben, a növényekben, szent helyekké varázsolva ezeket. Olyan lény, aki átlépi az időt, nem ismeri a halál fogalmát, és mágikus védelmi és gyógyító erőre tett szert. A földi életet fenyegető ragadozó tevékenységek, az erdők, a folyók és a tengerek szisztematikus pusztítása az "encantados" létezésére is hatással van.

Alkotók
Koreográfus: Lia Rodrigues
Táncolják és résztvettek a létrehozás folyamatában: Leonardo Nunes, Valentina Fittipaldi, Andrey da Silva, Larissa Lima, David Abreu, Raquel Alexandre
Táncosok: Alice Alves, Daline Ribeiro, Sanguessuga, Cayo Almeida, Vitor de Abreu
Az alkotói csapat további tagjai: Carolina Repetto, Joana Castro, Matheus Macena, Ricardo Xavier, Tiago Oliveira.
Koreográfiai asszisztens : Amalia Lima
Dramaturg: Silvia Soter
Művészeti és vizuális közreműködő: Sammi Landweer
Fénytervező: Nicolas Boudier
Színpadmester: Magali Foubert és Baptistine Méral
Zene: (a GUARANI MBYA PEOPLE / Kalipety do T.I. őslakos terület / Tenondé Porã falu dalainak részleteiből, amelyeket a 2021 augusztusában Brazíliában a veszélyeztetett ősi földjeik elismeréséért tartott őslakos tüntetésen énekeltek és játszottak).
Hang: Alexandre Seabra
Nemzetközi terjesztés: Colette de Turville
Produkciós koordinátor: Astrid Toledo

Koprodukció: Chaillot - Théâtre National de la Danse - Párizs, Le CENTQUATRE - Párizs/
Festival d'Automne à Paris / Scène nationale Carré-Colonnes, Bordeaux Métropole /
Le TAP - Théâtre Auditorium de Poitiers / Scène nationale du Sud-Aquitain /
La Coursive, Scène nationale La Rochelle / L'Empreinte, Scène nationale Brive -Tulle /
Théâtre d'Angoulême Scène Nationale / Le Moulin du Roc, Scène nationale à Niort /
La Scène Nationale d'Aubusson, l'OARA - Office Artistique de la Région Nouvelle-Aquitaine/
Le Kunstenfestivaldesarts - Brüsszel, Theaterfestival - Basel, HAU Hebbel am Ufer - Berlin,
Festival Oriente Occidente - Roveretto, Theater Freiburg, Julidans - Amszterdam, Teatro Municipal do Porto /Festival DDD - dias de dança és Lia Rodrigues Companhia de Danças, Association Lia Rodrigues-France a Redes da Maré és a Centro de Artes da Maré támogatásával, valamint a FONDOC (Occitanie) partnerei.

A Fondation d'entreprise Hermès a Portrait Lia Rodrigues fővédnöke a párizsi őszi fesztiválon.
A Német Szövetségi Külügyminisztérium, a Goethe Intézet és más partnerek támogatásával, a Kulturális és Oktatási Szervezetek Nemzetközi Segélyalapja 2021 támogatásával.

A "Legjobb koreográfiai előadás " 2021-2022 díja az "Encantado" című előadásért,
amelyet a Színház-, Zene- és Tánckritikusok Szakmai Uniója ítél oda.

Lia Rodrigues a franciaországi CENTQUATRE társművésze.

Köszönetnyilvánítás: Thérèse Barbanel, Antoine Manologlou, Maguy Marin, Eliana Souza Silva,  a Centro de Artes da Maré csapatának

A darabot Olivérnek ajánljuk

Ajánló


Milne klasszikusa magával hordozza a varázslatos Százholdas Pagonyt, az erdő csodáit és a sok-sok jól ismert, kedves szereplőt, akiket mind…

A tó esti körbejárása közben a legkülönfélébb nádi és parti madarak között hallanunk kell a nádas egyik legszebb madarának, a…

Az Átrium zenés gyerekelőadása az egész családnak Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar rengeteg ismert és vadonatúj zenéjével.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!