Jegyvásárlás


Program


Langer Ágnes és Fülei Balázs

Langer Ágnes és Fülei Balázs

A tehetség kötelez
Langer Ágnes és Fülei Balázs

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 26. hétfő, 19:00

A tehetség kötelez
Langer Ágnes és Fülei Balázs

Grieg: 3. (c-moll) hegedű-zongora szonáta, op. 45
Poulenc: Hegedű-zongora szonáta
SZÜNET
Janácek: Hegedű-zongora szonáta
Franck: A-dúr hegedű-zongora szonáta

Langer Ágnes (hegedű), Fülei Balázs (zongora)

Fülei Balázs zongoraművész, a Zeneakadémia kamarazene tanszékének vezetője egy ifjú hegedűművésszel áll közösen színpadra. Langer Ágnes 1992-ben született, 2017-ben a budapesti Bartók Világversenyen harmadik helyezést ért el. Ezen az estén négy hegedű-zongora szonátát hallhat a Solti terem közönsége. A hangverseny elején a norvég Edvard Grieg utolsó, harmadik hegedűszonátája, a szerző egyik kedvenc műve szólal meg, amely szintén az 1880-as évek második felében készült. Francis Poulenc hegedűszonátáját a spanyol polgárháborúban meggyilkolt spanyol költő, drámaíró, Federico García Lorca emlékére komponálta az 1940-es években. Leoš Janáček cseh zeneszerző pedig az első világháború kitörésének idején, 1914 nyarán írta hegedűszonátáját. A koncertet César Franck egyik leghíresebb darabja, az 1886-os A-dúr hegedűszonáta zárja.

Ajánlatunk


A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!