Jegyvásárlás


Program


Komédiások

Komédiások

Különlegességekkel várja közönségét a Kóczán Péter vezényletével fellépő Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar a Liszt Ferenc-bérlet második estjén.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 6. szerda, 19:00

Komédiások

Műsor:

D. Kabalevszkij: Komédiások-szvit, op. 26
J. N. Hummel: Esz-dúr trombitaverseny, S. 49
B. Smetana: Életemből / Z mého života, T. 116 (vonószenekari változat)

Zenél: Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Kóczán Péter
Közreműködik: Winkler Balázs - trombita

Különlegességekkel várja közönségét a Kóczán Péter vezényletével fellépő Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar a Liszt Ferenc-bérlet második estjén. A 20. századi szovjet-orosz zene jelentős komponistái közé tartozó Dmitrij Kabalevszkij életműve mára nagy kortársai, Prokofjev, Sosztakovics és Hacsaturjan árnyékába szorult. Az orosz romantika örökségét továbbvivő zenéjét 1938–40 között komponált, Komédiások című szellemes zenekari szvitje képviseli. A bécsi klasszika és a romantika közötti időszakban tevékenykedett a zongoristaként és zeneszerzőként egyaránt nagy hírnévnek örvendő Johann Nepomuk Hummel: Esz-dúr trombitaversenye a hangszer repertoárjának egyik legfontosabb darabja, melyet ezúttal Winkler Balázs szólaltat meg. A záró szám a cseh nemzeti zene Antonin Dvořák mellett legfontosabb mestere, Bedřich Smetana izgalmas életrajzi vonatkozásokban gazdag, „Életemből” címet kapott vonósnégyesének zenekari változata lesz.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!