Jegyvásárlás


Program


Kombinált belépőjegy - Családi (érvényes: Fátyolsáv fények, Fekete lyuk, Z. Janin)

Kombinált belépőjegy - Családi (érvényes: Fátyolsáv fények, Fekete lyuk, Z. Janin)

2 felnőtt + maximum 3 gyermek számára
Június 18-ig használható fel!

Ez a Kombinált belépőjegy 2018. június 18-ig használható fel, érvényes az alábbi kiállításokra:

Fátyolsáv fények, csurranó színek
Várnai Gyula: Rewind
Madácsy István: Fekete lyuk
Zuzanna Janin - Transformed.Meramorphosed.

A Családi jegy 2 felnőtt és maximum 3 gyermek számára biztosít belépést.

„A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ egy olyan nemzetközi kapcsolódású kulturális intézmény, amelynek két fő profilja van: a XX. század legjelentősebb hazai és nemzetközi képzőművészeti teljesítményeinek bemutatása, valamint a kortárs képzőművészet és vizuális kultúra aktuális irányzatainak, progresszív törekvéseinek, legjelentősebb hazai és nemzetközi képviselőinek reprezentatív megjelenítése.” A MODEM a mai napig azt az ambiciózus elképzelést szeretné a napi gyakorlatban megvalósítani, amit az indulásnál maga elé tűzött.

Kelet-Közép-Európa egyik legjobb infrastrukturális adottságokkal bíró, legnagyobb egybefüggő kiállítóterével rendelkező korszerű intézményeként a MODEM a következő évek során nemcsak a kortárs képzőművészeti szcéna, de az egész kulturális színtér megkerülhetetlen szereplőjévé kíván válni. A művészeti központ alkalmas arra, hogy azt is reprezentálja: a kultúra nemcsak egy-egy intézmény, de az egész város számára kiemelten fontos. Az egyik alapcélunk, hogy a MODEM ne csak egy kiállítótér legyen, hanem olyan tágabb szellemi tér, illetve fórum, ahová nemcsak a nézők, hanem a művészek is szívesen és rendszeresen visszatérnek.

A MODEM működésében elsődleges szempont a magyar művészeti életben elfoglalt és elfogadott karakterének újrarajzolása, olyan új elemek bevonása, amelyek mind a helyi közeg felé, mind a régiós, hosszabb távon pedig a szélesebb nemzetközi, kulturális tér irányában erősítik kapcsolatait, és egy sokszintű és sokirányú hálózatot rajzolnak ki, illetve működtetnek. Célunk egy olyan új narratíva kialakítása, amelyben a közgondolkodás a kortárs művészet szerepét illetően megváltozik: a mindennapok részévé tenni a képzőművészetet. Szakmai programunkban fontos cél a kortárs művészet műfaji sokszínűségének bemutatása, valamint a társművészetek különböző formában való megjelenése. A tematikus kiállítások kiválasztásában pedig nem csak a szorosan vett képzőművészeti teljesítmények kerülnek reflektorfénybe, hanem az építészet vagy akár a társadalomtudomány.

Az Antal–Lusztig-gyűjtemény ugyancsak hangsúlyos szereppel bír a MODEM életében, ugyanis a földszinti kiállítótér állandó eleme. Évente két újonnan rendezett kiállítás mutatja meg a műveket, amelyeknek ezzel párhuzamosan elindult a szakszerű és részletes feldolgozása is.
 

Ajánló


Wass Albert: A FUNTINELI BOSZORKÁNY színpadi játék két részben Bemutató: 2015. február 13.…

IGENIS, MINISZTERELNÖK ÚR! válságkomédia két részben a Kultúrbrigád és az Átrium előadása A…