Jegyvásárlás


Program


Kodály parafrázisok

Kodály parafrázisok

A Kodály Kórus Debrecen és Borbély Mihály szaxofonművész közös hangversenye.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 5. kedd, 19:30

Borbély Mihály - klarinét, szaxofon
Kodály Kórus Debrecen

Vezényel: Szabó Sipos Máté

Kodály életművének legfőbb célkitűzése volt, hogy a fiatalságot az egyetemes zene mély megértéséhez vezesse saját zenei anyanyelvén keresztül. Ezt a célt szem előtt tartva hozzuk létre ezt a különleges hangversenyt, melyben Kodály vokális művei – a mai fiatalság körében is népszerű és jól ismert – népzenei alapokon nyugvó improvizációs technikával és a kortárs jazz eszköztárával kiegészülve szólalnak meg. A kétféle műfaj egymást erősítve, egymás mellett és egymásra épülve szólal meg többféle formában. Az így létrejövő sajátos egységben eredeti művek és azok inspirációjából született új parafrázisok szólalnak meg.

A Kodály-év egyik izgalmas kísérlete ez a hangversenysorozat, melyen közösen lép fel a Kodály Kórus, mint az ország egyik leghitelesebb Kodály-interpretátora és Borbély Mihály, napjaink egyik legsokoldalúbb multiinstrumentalistája, aki ugyanúgy felbukkanhat autentikus népzenei, jazz vagy kortárs zenei produkciók szólistájaként, kompozícióit pedig jeles kamaraegyüttesek és szimfonikus zenekarok szólaltatják meg.

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!