Jegyvásárlás


Program


Kodály Filharmonikusok Debrecen / FELFEDEZÉSEK / 18:30 Előhang BBNH
5

Kodály Filharmonikusok Debrecen / FELFEDEZÉSEK / 18:30 Előhang BBNH

Műsor:
Saint-Saëns: II. (g-moll) zongoraverseny, op. 22
Veress Sándor: Hegedűverseny
Saint-Saëns: III. (c-moll, „Orgona”) szimfónia, op. 78

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 5. csütörtök, 19:30

Kodály Filharmonikusok Debrecen / FELFEDEZÉSEK

Egy Saint-Saëns-zongoraverseny, Veress Sándor ritkán hallható Hegedűversenye és két fiatal hangszeres szólista. A második részben egy igen hatásos szimfonikus kompozíció, amelynek billentyűs szólamát olyan művész játssza, aki nemcsak orgonaművész és karmester, de a légifelvétel-készítésnek is szakembere. Lesz mit és kit felfedeznünk Kollár Imre, a Kodály Filharmonikusok, valamint Varga Gergő Zoltán, Osztrosits Éva és Somogyi-Tóth Dániel hangversenyén!

„Bachhal kezdődik, Offenbachhal végződik” - egy kortárs így értékelte Saint-Saëns II., g-moll zongoraversenyének szeszélyes stílusváltásait. A mű szólistája, Varga Gergő Zoltán 2015-ben kitüntetéssel végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongoraművész-tanár szakán. Hazai és nemzetközi versenyeken szerepelt sikerrel, fellépett Európa és Ázsia számos koncerttermében. Veress Sándor Kodály és Bartók tanítványa volt, népzenei alapokra épülő stílusát 1949-es emigrációját követőn, életének második, svájci korszakában a tizenkétfokú kompozíciós technika is befolyásolta. Hegedűversenyét 1939-ben írta és 1948-ban dolgozta át. A mű magánszólamát előadó Osztrosits Éva Varga Gergő Zoltánhoz hasonlóan a budapesti Zeneakadémia neveltje. Számos fesztiválon megfordult, olyan partnerekkel muzsikálva, mint Vilde Frang, Nicolas Altstaedt, Maxim Rysanov vagy Ilya Gringolts. A műsor második részét kitöltő Saint-Saëns-mű, az Orgonaszimfónia közreműködője, Somogyi-Tóth Dániel karmester és orgonista egy személyben, Gál Tamás, Ligeti András és Lehotka Gábor egykori tanítványa. Kollár Imre, az 1994-es Trevisói Nemzetközi Karmesterverseny első díjasa 1995-től 2008-ig volt az 1923 óta működő Kodály Filharmonikusok Debrecen művészeti vezetője.

Vezényel:  Kollár Imre

Közreműködők:
hegedű - Osztrosits Éva
zongora - Varga Gergő Zoltán
orgona - Somogyi-Tóth Dániel

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!