Jegyvásárlás


Program


Klasszikus koncertélmény a Mátyás-templomban
6

Klasszikus koncertélmény a Mátyás-templomban

2016-ban koncertsorozatot indítanak a Viva la Voce művészei. A felújított Mátyás-templom méltó környezetet biztosít egy hangulatos kamaraest eltöltéséhez.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 18. szombat, 20:00

A kiváló akusztikával rendelkező, télen fűtött templom nagyszerű otthont ad ezeknek az orgonával kísért esteknek. A koncerteken olyan neves szólisták működnek közre, mint Faludi Judit, Pándi Piroska, Hock Bertalan és Szenthelyi Krisztián.

A fellépőkről

Faludi Judit – csellóművész, Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt, Liszt Ferenc-díj

Kilenc évesen kezdett el csellózni, a budapesti Bartók Béla Konzervatórium elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gordonka tanszakán, Onczay Csaba irányításával tanult tovább. 1993-ban vette át előadóművészi diplomáját. Egyetemi évei alatt a Magyar Állami Operaház zenekarában játszott egészen 1997-ig, emellett tagja a Magyar Virtuózok Kamarazenekarnak. 1998-ban kezdte meg szóló- és kamarazenei pályafutását és azóta is állandó résztvevője a magyar zenei életnek. Rendszeresen fellép a budapesti Zeneakadémián, az Országház Kupolatermében és a Magyar Rádió márványtermében, a Budapest Kongresszusi Központban, illetve Budapest nevezetes helyszínein.

Rengeteg művésszel dolgozott már együtt, például Kovács János karmesterrel, Jandó Jenő zongoraművésszel, Szenthelyi Miklós hegedűművésszel, Kiss Gyula zongoraművésszel, Szenthelyi Judit zongoraművésszel és Illényi Katica hegedűművésszel és még számtalan más művésszel is.

2005-ben a Magyar Rádió „A hét muzsikusává” választotta.

2007 márciusában az Indiában megrendezett Magyar Napok hangversenyeinek szólistája volt majd novemberben Budapesten, a Dohány utcai Zsinagógában adott koncertet, mellyel ismét elnyeri a Magyar Rádió „A hét muzsikusa” címet.

2008 januárjában Szenthelyi Miklós hegedűművésszel ad Kodály-hangversenyt a Kairói Operaházban. Nem sokkal később megjelent első önálló lemeze Csellóvarázs címmel.

2008 őszén az Egyesült Államokban, 2009 januárjában Japánba koncertkörútra utazott.

2009 március 15. alkalmából Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.

Mesterhangszerét a híres olasz hangszerész, Gagliano, a 18. században készítette.

Pándi Piroska – Liszt-Ferenc-díjas énekesnő 

2002-ig a Passau város által létrehozott nemzetközi Verdi Gála tagja volt. 2003-ban és 2004-ben operett-turnén vett részt az USA-ban, New York-tól Chacago-ig. Számos koncertet adott Izraelben, Franciaországban, Belgiumban és Svájcban.

Díjak: Bajot kritikusok Ezüstrózsa díja

Liszt Ferenc-díj 2014

Fontosabb szerepei:

Mozart: Várazsfuvola – Pamina, Első dáma

Mozart: Figaro házassága – Grófnő

Webber: A Bűvös vadász – Agatha

Lehár: A víg özvegy, A mosoly országa – Liza

Strauss: Cigánybáró, Bécsi vér, Denevér – Rozalinda

Verdi: Álarcosbál – Amélia, Verdi: Traviata – Violetta

E. Krenek: A Diktátor – Scharlotte

Jelenlegi szerepei a Madách Színházban:

Webber: Az Operaház Fatomja – Carlotta Giudicelli

Disney – Cameron Mackintosh: Mary Poppins – Andrews kisasszony

Hock Bertalan – orgonaművész

A középiskola elvégzése után erősáramú villamosmérnöki oklevelet szerzett, majd két évig a Ganz Villamossági Művek transzformátor-tervező mérnökeként dolgozott.

A Műszaki Főiskola mellett orgonatanulmányait Baróti Istvánnál kezdte. Tanítványaként, éveken keresztül részt vehetett az Esztergomi Főszékesegyház romos nagy Mooser–orgona maradványainak feltárásában és megszólaltatásában. Az elméleti alapokat is itt tanulta meg. A Zeneakadémián Gergely Ferencnél folytatta tanulmányait, és ezzel egyidőben került a Budavári Mátyás-templomba orgonistának, ahol a Rieger nagyorgona felmérését és 1983-ban a felújítás tervezői-szakértői munkáját végezte. Azóta is a templom művész- orgonistájaként dolgozik.

Az orgonaművészi diploma után a Weimari Zeneakadémián ösztöndíjasként tanult tovább Rainer Böhme professzornál. Gerhard Böhm gothai orgonaépítő műhelyében a kézműves fogásokkal is megismerkedett. Európa-szerte koncertező orgonaművészként alkalma volt a hangszerekbe betekinteni, felméréseket, összehasonlító tanulmányokat végezni, valamint megismerhette az orgonaépítés és restaurálás gyakorlatát. 1989 óta a budapesti Solti György Zeneiskola orgona- és hangszerismeret tanára. 1993-ban az Országos Magyar Cecília Egyesület megbízottjaként részt vett az országos orgonás műemléki konferencián. Az itt elfogadott irányelvek kidolgozásának aktív részese volt. 1995 óta az új orgonák tervezése mellett számos műemlék orgona restaurálásánál végez szakértői munkát.

Szenthelyi Krisztián – tenor

1997. augusztus 28-án születtem Budapesten, Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész és Faludi Judit Liszt-díjas csellóművész gyermekeként.

Egy hirtelen de sikeres ötlettől vezérelve életemben először léptem színpadra első szólisztikus fellépésemként 2011-ben, a Vígszínházban, akkor még táncos palántaként, Illényi Katica Liszt-díjas hegedűművésszel.

Azonban a táncról lemondva,több mint 5 év szereplésmentes év után, életem egy számomra izgalmasabb tényező felé fordult és ekkor eldöntöttem, énekes leszek!

2012-ben Jani Gabriella barokk opera-énekesnőnél kezdtem el éneklést tanulni majd nem sokkal később, 2014-ben Hormai József operaénekesnél folytattam tanulmányaimat.

2015-től állandó fellépője vagyok a Budavári Mátyás-templomnak és számtalan más koncertteremnek illetve rendezvényközpontnak, mint szólista.

Számomra hatalmas megtiszteltetésként olyan nagyszerű énekesekkel dolgoztam/dolgozhatok együtt, segítenek és hallgatnak meg mint Kertesi Ingrid, Kováts Kolos, Sólyom-Nagy Sándor, Pándy Piroska és Molnár Levente világhírű operaénekesek.

2016-ban pedig Miklósa Erika opera-énekesnővel koncertezem a Budapest Kongresszusi Központban!

 

Cím:

Mátyás-templom (Budapest, Szentháromság tér 2.)

Jegyárak:

Bronz – 3.900 Ft

Silver – 4.900 Ft

Gold – 7.900 Ft

Platina – 9.900 Ft

VIP – 14.900 Ft

Prémium – 23.900 Ft

A Platina jegy tartalma:

  1. Belépés a koncertre külön biztosított bejáraton történik (VIP karszalagot biztosítunk)
  2. A zenekar melletti helyek, ami a legjobb látványt és akusztikus élményt jelenti
  3. Welcome ital

A VIP jegy tartalma:

  1. Belépés a koncertre külön biztosított bejáraton történik (VIP karszalagot biztosítunk)
  2. A zenekar melletti helyek, ami a legjobb látványt és akusztikus élményt jelenti
  3. Ajándék CD
  4. Welcome ital (pezsgő vagy narancslé)
  5. Háromfogásos vacsora a Hilton Hotel Icon Éttermében

A Premium jegy tartalma:

  1. Belépés a koncertre külön biztosított bejáraton történik (VIP Prémium karszalagot biztosítunk)
  2. A zenekar melletti helyek, ami a legjobb látványt és akusztikus élményt jelenti
  3. Ajándék CD, meglepetés ajándék
  4. Welcome ital (pezsgő vagy narancslé)
  5. Háromfogásos vacsora a Hilton Hotel Icon Éttermében

(A vacsorát a koncert előtt vagy után lehet elfogyasztani.)

 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

zenés játék két részben

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!