Jegyvásárlás


Program


Kirill Gerstein (zongora) és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar / BTF 2019

Kirill Gerstein (zongora) és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar / BTF 2019

Liszt Ferenc egyik legkomplexebb, zenei és filozófiai értelemben is különösen összetett és ennek megfelelően komoly intellektuális kihívást jelentő műve a Faust-szimfónia. Formáját és koncepcióját tekintve ugyanolyan kivételes alkotás, mint a h-moll zongoraszonáta.

 több

Aktuális előadásokDe nemcsak zenei kvalitásában különleges a Faust-szimfónia, hanem az irodalmi műhöz, Goethe drámai költeményéhez fűződő viszonyában is. Liszt Ferencé a 19. század egyik legeredetibb Faust-értelmezése. E mű sokrétű, árnyalt felmutatására vállalkozik Hamar Zsolt, aki Liszt iránti elkötelezettségét már számos alkalommal bizonyította.

A hangverseny vendégszólistája Kirill Gerstein, orosz származású amerikai zongoraművész lesz, aki mások mellett Rados Ferenc és Dmitrij Baskirov növendéke is volt. A nagyon sokoldalú művészhez igen közel áll Liszt Ferenc személyisége és zenéje, a komponista Transzcendens etűdjeit a közelmúltban, 2016-ban játszotta lemezre.

Brahms: 1. (d-moll) zongoraverseny, op. 15

Liszt: Faust-szimfónia, S. 108

Közreműködik: Ric Furman – ének, a Nemzeti Énekkar Férfikara (karigazgató: Somos Csaba), Honvéd Férfikar (karigazgató: Strausz Kálmán)

Vezényel: Hamar Zsolt

 

 

Ajánló


Fűzy Gábor, a bárzene ikonikus alakja… Jellegzetes hangja, diszkrét mosolya, a kifogyhatatlan dallamok,…

MALUMA a 2018 -as latin GRAMMY díjas énekese idén nyáron hazánkba látogat, hogy…

Koncz Zsuzsa a magyar pop-rock egyik legnagyobb, a mai napig folyamatosan koncertező legendája.…