Jegyvásárlás


Program


Kirándulás a Paradicsomba - Mit mutat nekünk Dante? - Túravezető Nádasdy Ádám

Kirándulás a Paradicsomba - Mit mutat nekünk Dante? - Túravezető Nádasdy Ádám

Idén van a 700. évfordulója Dante halálának, és ez alkalom arra, hogy betekintsünk nagy művébe, az Isteni Színjátékba. Ezen az estén az új magyar fordítás alkotója, Nádasdy Ádám a könyv talán legkevésbé ismert részét, a Paradicsomot fogja bemutatni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 6. szerda, 20:00

A BUDAPESTI ŐSZI FESZTIVÁL eseménye

KIRÁNDULÁS A PARADICSOMBA
MIT MUTAT NEKÜNK DANTE? TÚRAVEZETŐ NÁDASDY ÁDÁM

Mi a Paradicsom? Dús kert? Luxuskastély? Végtelen hómező? Csendes víztükör?
Megtekintjük a mennyei Rózsát, amely egyáltalán nem virág, hanem inkább hatalmas stadion, körkörös lelátóval. Megtekintjük a kilenc égboltot és az őket forgató angyalrendeket. De, ami ennél fontosabb: megvizsgáljuk a Paradicsom erkölcsi beosztását. Kik és miért vannak ott? Justinianus, a jogász császár; Ráháb, a jerikói prostituált; Statius, a latin költő; Dávid, zsidó király és dalszerző. Miért nincsenek pápák? A középkorban mindennek volt hierarchiája – a Paradicsomnak is: minden itt lakó üdvözült, de vannak, akik még üdvözültebbek. Miért? Végül Dante segítségével megtudhatjuk: hogy néz ki Isten: jóságos öregúr? Energikus világhódító? Töviskoszorús szenvedő?

Vezetőnk maga Dante, aki szorgosan lejegyezte az ott látottakat (miközben folyton panaszkodik, hogy képtelen szavakba önteni, amit tapasztalt!). Tartsanak velünk, minden kiderül. Lelki szemeikre tegyenek napszemüveget, mert nagy a fényesség.

Közreműködők: Nádasdy Ádám, Cseke Lilla Csenge, Bánki Mihály Dániel

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!