Jegyvásárlás


Program


Kian Soltani - cselló / RISING STARS

Kian Soltani - cselló / RISING STARS

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) tagjaként a Müpa minden évben részt vesz a Rising Stars („Feltörekvő csillagok”) sorozat megrendezésében. A koncerteken ifjú művészek mutatkoznak be, és a programokon kortárs bemutatók is szerepelnek; az új művek megrendelője az ECHO.

 több

„Mindig is otthon éreztem magam itt, és mégis, perzsa származású családom lehetővé tette számomra, hogy két kultúra vonzásában nőjek fel” - vallja Home (Otthon) című debütáló lemeze kísérőfüzetében a huszonhat éves Kian Soltani, akinek szülei hajdan Iránból érkeztek Ausztriába, ő maga azonban már Bregenzben született. A fiatal csellista játéka csupa érzékenység és személyesség, csupa rugalmasság és szín, képzelet és költészet. A szélesebb nyilvánosság számára tizenkilenc éves korában vált ismertté a neve, amikor fellépett a bécsi Musikvereinban és a Hohenemsi Schubertiadén. Huszonegy évesen Helsinkiben megnyerte a Nemzetközi Paulo Csellóversenyt, s a kritika „az új generáció legjobbjaként” emlegette.
Később csatlakozott a Daniel Barenboim vezette zenekar, a West-Östlicher Divan Orchester tagjaihoz. Sőt a zongoraművész-karmesterre olyan hatást gyakorolt az ifjú muzsikus játéka, hogy triót alakított, amelyben ő maga zongorázik, fia, Michael Barenboim hegedül és Kian Soltani csellózik. Az együttes a 2017/2018-as évad során a berlini Pierre Boulez Saalban megszólaltatta Beethoven összes zongoratrióját.
Zongorakísérője, Aaron Pilsan társaságában (a lemezen is ő a partnere) Kian Soltani kortárs műként igazi műfaji különlegességet ad elő: az osztrák jazz-zongorista David Helbock új kompozícióját.

A Rising Stars-programba jelölte: Wiener Konzerthaus & Musikverein Wien

Az Európai Unió Kreatív Európa programjának társfinanszírozásával.

Műsor:

Beethoven: C-dúr szonáta csellóra és zongorára, op. 102/1
David Helbock: Soul-Searching (az ECHO felkérésére)
Sosztakovics: d-moll szonáta csellóra és zongorára, op. 40

Ajánló


A Felnőtt jegy 14 éven felüliek belépését biztosítja. Egyre közeledik az ország egyik…

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás,…

“A kaland folytatódik...” Tarts a Kicsi Gesztenye Klubbal Budapesten új helyszínen, kizárólag az…