Jegyvásárlás


Program


Khatia Buniatishvili és a Concerto Budapest ( Zimmermann/Strauss/Rachmaninov )

Khatia Buniatishvili és a Concerto Budapest ( Zimmermann/Strauss/Rachmaninov )

A még mindig csupán harminckét esztendős grúz csodazongorista, Khatia Buniatishvili közel egy évtizede a Concerto Budapest visszatérő vendége, s egyszersmind a hazai koncertközönség egyik nagy kedvence.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 25. hétfő, 19:00

A budapesti dupla teltházas koncertjeit követően, ráadásként november 25-én Sopronban lép fel a Zenekarral, Rachmaninov II. zongoraversenyének szólistájaként. A népszerű és oly igényes versenymű épp ilyen energikus és páratlan technikai tudású előadók számára készült 1900-1901-ben, elvégre a szólót Rachmaninov a saját képességeihez szabta.

Egy kis semmiség – ezt aztán igazán senki sem mondhatná Buniatishvili vállalkozására, annál inkább a nyitószámra, hiszen magyarul éppen ez Bernd Alois Zimmermann 1964-es ornitológiai kompozíciójának a címe. A holdfénynek is kitüntetett szerepet szánó kamarazenekari mű hét rövid tételből áll, s egy boogie-woogie-val zárul. Richard Strauss Divertimentója ugyancsak kamarazenekari apparátust igényel, azonban hét helyett nyolc tételből áll, s ezek mindegyike François Couperin csembalóműveinek motívumait gondolja tovább, a Straussnál majdnem kétszáz évvel korábban született francia barokk mester előtt tisztelegve.

ZIMMERMANN: Un petit rien
STRAUSS: Divertimento, op. 86
– szünet –
RACHMANINOV:  II. (c-moll) zongoraverseny, op. 18

Közreműködik: Khatia Buniatishvili zongora
Vezényel: Keller András

Ajánlatunk


zenés party két részben

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!