Jegyvásárlás


Program


Aktuális előadások



A Budapesti Strauss Zenekart 1986-ban Bogár István alapította. Megalakulását követően hosszú éveken át csak külföldön lépett fel. Magyarországon az 1993-ban indult Ferencvárosi Ünnepi Játékok állandó fellépője lett.
Fő repertoárját a Strauss család legendás művei alkotják, de számos templomi koncertet, operaelőadást és szabadtéri koncertet is játszottak. Több, mint húsz országban jártak, a párizsi Salle Pleyel teremben 113 nagysikerű koncertet, Barcelonában a Palau de la Música palotában közel 100 koncertet játszottak. 2006-ban Bogár István halála után a zenekar vezetését lánya, Csáky-Bogár Rita vette át, a vezető karmester Deák András lett.

Csáky-Bogár Rita Budapesten született. 5 évesen kezdett hegedülni.
1982-ben került a Zeneakadémia előkészítő tagozatára, ahol Vermes Máriánál tanult. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Tagozatán 1992-ben diplomázott Gózon Kinga növendékeként. A diploma megszerzése után 1992-től 2021-ig a Duna Szimfonikus Zenekarban dolgozott, 1996-tól mint szólamvezető.
1986-ban édesapja, Bogár István megalapította a Budapesti Strauss Zenekart, melynek kezdetektől fogva tagja. E zenekarral többek között fellépett Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Ausztriában, Belgiumban, Németországban Svájcban, Hong Hongban, de más zenekarokkal is játszott Japánban, Kínában és Indonéziában is.
A Budapesti Strauss Zenekarral az évek során csak Párizsban a Salle Pleyelben több mint 110, Barcelonában a Palau de la Musica-ban több mint 90 koncertet adtak. 1993-ban létrehozta az Orchestra Femina-t, mely a Budapesti Strauss Zenekar női kamaraegyüttese lett. Édesapja 2006-ban bekövetkezett halála óta a Budapesti Strauss Zenekar művészeti vezetője és koncertmestereként átvette és ápolja e zenekar hagyományait.

Deák András Budapesten született.
A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában zongora és zeneszerzés szakon végzett. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola kórusvezetői szakán 1983-ban diplomázott, 3 évvel később, 1986-ban pedig a Kórodi András és Lukács Ervin nevével fémjelzett karmesterszakon szerezte meg második diplomáját. A főiskola mellett olyan nagyhírű, nemzetközileg elismert professzorok irányításával képezte tovább magát, mint Franco Ferrara és Eötvös Péter. 1985-től 1991-ig a Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjeként kezdte meg karmesteri pályáját.
1991-től 2021-ig állt a Duna Szimfonikus Zenekar élén vezető karmesterként. Ez idő alatt 14 új mű ősbemutatója fűződött a nevéhez, melyhez a Duna Palota és a Művészetek Palotája adott otthont. 1995-ben a Magyar Televízió Ferencsik János Nemzetközi Karmesterversenyének döntőse volt. A 90-es évek második felétől számos rádió és tv felvételen irányította saját zenekara mellett az InterOperett Lehár Zenekarát is.
A Duna Szimfonikus Zenekarral két CD-t készített 1997-ben és 2006-ban. Alapítója és állandó karmestere volt az 1995-2015 között „Duna Koncert”, majd 2015-2020 között „Budapest Gála” néven futó klasszikus zenei sorozatnak, melynek célkitűzése volt, hogy segítse a Budapestre látogató külföldiek bepillantását a gazdag és kiemelkedő magyar zenei kultúra megismerésébe.
2000-óta rendszeresen visszatérő vendégkarmestere az Észak Amerikai kontinens egyetlen olyan újévi koncertsorozatának, a „Salute to Vienna”-nak, , mely Bécs városának hivatalos támogatását és elismerését is magáénak tudhatja. Az évek során fellépett a kontinens legnevesebb koncerttermeiben, dirigálta a Calgary Philharmonikusok-at, a Palm Beach Opera Zenekar-t, a Vancouver Opera Orchestra-t, a Baltimore Symphony-t, a Chicago Civic Opera Orchestra-t, a San Diego Symphony-t, a Philadelphia Symphony-t és vendégkarmesterként koncertmeghívás kapott a Chicago Philharmonic-hoz is.
Vezényelt Finnországban, Szlovákiában, Németországban, Svájcban, Spanyolországban és Izraelben is.
A Bogár István által 1986-ban alapított Budapesti Strauss Zenekart 2006-óta mint vezető karmester vezeti tovább, emellett állandó dirigense a Vienna Mozart Orchestra-nak, akikkel rendszeresen fellép a híres bécsi Musikverein-ben, a Staatsoper-ben, s az együttes külföldi koncertjein. A Vienna Mozart Orchestra-val járt már Mexikóban, Bulgáriában, Belorussziában, Ukrajnában, Lengyelországban, az USA-ban, Kanadában, Lettországban, Oroszországban, Kínában és legutóbb Portugáliában is.
2014 óta a Vienna Strauss Philharmonic Orchestra-val – annak vezetőkarmestereként – az Oroszországban, a Balti államokban, Ukrajnában és Csehországban adott koncertjeinek száma meghaladta a 200-at. Nemzetközileg is elismert művészi munkásságáért 2004-ben a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. A zenei ismeretterjesztésben és az új koncertlátogató közönség nevelésében játszott kiemelkedő szerepéért Zenekarával 2013-ban Gramofon zenei különdíjat, 2014-ben a kultúra és közművelődés terén kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként „Törökbálint kultúrájáért” díjat kapott.

Ajánló


Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A…

Az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek 2024. július 27-én Gárdonyban, a Surfcampingben lép fel!

Palya Bea a Selymeim sorozatában a számára jelentős, inspiráló női előadókat, énekes-dalszerzőket látja vendégül, mutatja be a hazai közönségnek.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!