Jegyvásárlás


Program


Keresztvíz - Juhász Kata Társulat

Keresztvíz - Juhász Kata Társulat

a Juhász Kata Társulata előadása
„Ha Illíriába jössz, nem veheted el Shakespeare munkáját.”
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 12. kedd, 19:00

Felső középosztálybeli testvérpár hajótörést szenved a családi vitorlázáson. Noha elvesztik egymást, a dagállyal mindketten szerencsésen partot érnek. A lány munkát vállal, de úgy ítéli meg, hogy férfiként jobban érvényesülhet a helyi munkaerőpiacon. A fiú egy érzékeny homoerotikus kaland útján gáláns támogatóra talál. Sajnálatos módon hamarosan mindkettőjüknek szembesülnie kell a mesterségesen gerjesztett helyi xenofóbiával, mely óhatatlanul erőszakos jelenetbe torkollik. Végül azonban Shakespeare-nek köszönhetően nemcsak egymást találják meg, de a boldogságukat is, mivel sikerül beházasodniuk a helyi elitbe. Várjuk a következő dagályt.

A címbéli utalás Shakespeare „utolsó felszabadult és vidám darabjára a komédiák sorában” nem véletlen: előadásunk táncszínházi adaptáció interaktív formában.

Az allúzióként megjelenő vízkereszt ünnepe fordulópontot jelent: a karácsonyi idő végét és a farsang kezdetét. Egyszerre a keresztény liturgia fontos ünnepe (epiphania) és egy pogány ünnep, a farsang kezdete: fordulópont, korszakhatár, amely előtt Európa most is áll.

Alapvető kérdéseket kell tisztáznunk, melyek kiváltója az elmúlt években tapasztalható társadalmi jelenségek egy sora: mint a képviseleti demokráciákban az aktív szavazók arányának csökkenése, egész közösségek politikai elmozdulása a szélsőjobb felé, az Európán belüli határok újraépülése, az európai országok közötti politikai összetartó erő sorvadása, a vallásilag motivált terrorizmus kezelése, a növekvő társadalmi egyenlőtlenségek országokon belül és az egyes országok között, a társadalmi fejlődés irányvesztettsége, mely a jövőbe vetett bizalom megcsappanásával jár.

A kérdés felvetéséhez egy színházi klasszikust, Shakespeare-t, és egy sajátos színházi formát hívunk segítségül: a résztvevők az előadók mellett maguk a nézők lesznek.

Shakespeare Vízkereszt vagy amit akartok című komédiája ehhez tökéletes médium, mivel az alaphelyzet elemei – hajótöröttek partra vetődnek Illíriában, vagyis a manapság (úgy nevezett) nyugat-balkáni migrációs útvonal mentén húzódó partvidéken, és az ott élő közösség tagjai valamilyen attitűddel fogadják őket – megfelelnek a mai tudósítások sémájának.

A drámai hatás érdekében az előadás irodalmi szövegét napjaink dokumentarista és fikciós médiatartalmaival konfrontáljuk.

Előadók: Takács Judit, Takács Lacek, K. Szabó Csenger
Zene: Alexis Cuadrado, Zságer-Varga Ákos
Fény: Mervel Miklós
Koncepció: Lóky Tamás
Koreográfia: Juhász Kata

Az előadás 55 perces.

12 éven felülieknek.

Juhász Kata táncos, koreográfus, pedagógus 2005-ben alakította meg saját társulatát, mely a kortárs tánc és a fizikai színház műfajában hoz létre előadásokat. Kezdetben a formai kísérletezés, a különböző társművészetek fúziója, egyfajta összművészetiség jellemezte a társulat előadásait, valamint – a közönséggel, különösen az új közönségrétegekkel való kapcsolatkeresés érdekében – az előadások kimozdítása a hagyományos színházi térből tér- specifikus előadások formájában. Ezt követően a színházat a társadalmi párbeszéd terepének tekintő szemlélet vált egyre erősebbé. Ennek megfelelően a társulat az elmúlt években felépített egy teljes repertoárt különböző korcsoportok számára 3-tól 93 éves korig. E repertoár egyes darabjai meghozták a hazai és a nemzetközi elismerést is.

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!