Jegyvásárlás


Program


Kelemen Patrik: Celesztin - 9. Monotánc Fesztivál

Kelemen Patrik: Celesztin - 9. Monotánc Fesztivál

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 24. csütörtök, 20:30

Celesztin az égre emeli a tekinteteket: fény, sugárzás, angyalok és kozmosz; legyek, repülők, sárkányok, földönkívüli idegenek: éteri testek mind. Látható-láthatatlanok, a Magas Mennyek lakói. Felhő-villám, elektromos vihar. Bioelektromos kisülések. Sugár és Pászma.

 

A darab megkísérli a táncot önálló, autonóm jelenségként kezelni melyhez az előadó testét biztosítja. Megszállás és megszállottság ez; kísérlet a tánc anyagba írására: létemulzió, megkövült tánc-borostánykő.

Ehhez az emberi képzelet égbeli figuráit hívja segítségül. Fantasztikus lények fantasztikus tulajdonságai táplálják a képzeletbeli testet, mely a táncost képek és asszociációk gazdag tárházává változtatja. Az előadás a tánc újraértelmezésére invitálja a nézőt: milyen új asszociációkkal közelítsünk felé és vajon a tánc mivel közelít majd felénk?

 

Koncept/kreáció/performansz: Kelemen Patrik

Fényterv: Dézsi Kata

Mentor: Gál Eszter

 

Partnerek: SÍN Kulturális Központ, MU Színház, DeFiguranten, Műhely Alapítvány, Philadelphia DanceProjects, NKA

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.

 

K. P. (1992, Budapest), jelenleg Budapesten élő szub-harmincas táncművész és alkotó. Tanulmányait Budapesten, Salzburgban és Brüsszelben végezte. Előadóként és alkotóként is tevékeny. Az alkotói munka mellett különös figyelmet szentel az improvizációs technológiák kutatásának. Jelenleg futó munkái egyszerre elgondolkodtatóak és érzékiek – a tánc poétikus asszociáció-teremtő erejét és a kontent-kontext kölcsönhatását vizsgálják.

Ajánlatunk


Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!