Jegyvásárlás


Program


Kelemen Barnabás (hegedű) és Berecz Mihály (zongora) koncertje / LISZT ÜNNEP 2021

Kelemen Barnabás (hegedű) és Berecz Mihály (zongora) koncertje / LISZT ÜNNEP 2021

Liszt: Die drei Zigeuner, S. 383

Liszt: Romance oubliée, S. 132

Liszt: Die Zelle in Nonnenwerth, S. 382

Beethoven: Esz-dúr szonáta, op. 12/3

Liszt: La lugubre gondola

Liszt–Joachim: 12. magyar rapszódia

Brahms: d-moll szonáta, op. 108

 

Liszt kevés kamarakompozíciót írt, a hagyományos kamarazenei műfajok pedig teljességgel hiányoznak életművéből. A fennmaradt művek – többnyire átiratok – ugyanakkor rendkívül izgalmas képet festenek Liszt hangszínfantáziájáról, különösen azok a darabok, melyek pályája legvégén születtek. Bő két évtizede, 1999-ben Kelemen Barnabás – Bogányi Gergely oldalán – két CD-n rögzítette Liszt valamennyi hegedű-zongora kompozícióját, és túlzás nélkül kijelenthető, hogy ez a felvétel döntő szerepet játszott abban, hogy a nagyközönség is árnyaltabb képet alkothasson Liszt életművének erről az alig ismert szeletéről. A Berecz Mihállyal közös koncertjén elhangzó Liszt-darabok azonban nemcsak a kései Liszt-zenéről, hanem arról a hegedűkultúráról is érzékletes képet festenek, melynek olyan képviselői voltak, mint Reményi Ede, Joseph Joachim vagy Hubay Jenő.

Ajánló


táncjáték egy felvonásban Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel…

Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását.