Jegyvásárlás


Program


KARZATKONCERT - orgonahang új dimenzióban - Zsilka Alan
2

KARZATKONCERT - orgonahang új dimenzióban - Zsilka Alan

Az intézmény rezidens orgonistája szerint ezek a koncertek fő jellemzője a szabadság és a közvetlenség. Ezt élheti át a sorozat áprilisi eseményének közönsége is Bach, Reger, Guilmant, Szkrjabin és Rachmaninov műveit hallgatva Zsilka Alan előadásában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 4. csütörtök, 21:00

KARZATKONCERT
orgonahang új dimenzióban
Zsilka Alan

Műsor:
Szkrjabin-Zsilka Alan: cisz-moll etűd, op. 2, No. 1
Rachmaninov-Federlein: g-moll prelűd, op. 23, No. 5
Reger: I. (e-moll) szvit, op. 16 - IV. Passacaglia
J. S. Bach: g-moll fúga, BWV 542/2
Reger: Tizenkét darab, op. 65 - X. Scherzo
J. S. Bach: d-moll concerto Vivaldi nyomán, BWV 596
Guilmant: I. (d-moll) orgonaszonáta, op. 42 - III. Final. Allegro assai

Orgonazene? Kinek mi jut róla eszébe? Akármi is legyen az, itt az idő a sztereotípiák felszámolására. Erre kínál lehetőséget a Müpa új sorozata, a Fassang László által megálmodott Karzatkoncert. Az intézmény rezidens orgonistája szerint ezek a koncertek fő jellemzője a szabadság és a közvetlenség. Ezt élheti át a sorozat áprilisi eseményének közönsége is Bach, Reger, Guilmant, Szkrjabin és Rachmaninov műveit hallgatva Zsilka Alan előadásában.

De honnan a sorozat neve, miért karzatkoncert? Mert a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem mennyezete alól az a hatalmas valami - a negyvenkét tonnás hangvető, idegen szóval canopy -, amely eddig mindig fent volt látható, közvetlenül a mennyezet alatt, most jókedvében leereszkedik. Ettől aztán minden megváltozik: mások lesznek a térviszonyok, más lesz a látvány, más az akusztika. És persze más lesz a hangulat is, hiszen a közönség az orgonajátékostól nem messze, az emeleti karzatokon foglal helyet. A zenehallgató olyan közel lesz az orgonistához, hogy akár azt is mondhatja magában: „csak nekem játszik”! És valóban: ezek a zenék személyhez szólnak, szívesen lennének életre szóló társaink akár a sokat emlegetett lakatlan szigeten is. Az ötvenperces koncert szólistája, Zsilka Alan felvidéki származású fiatal magyar orgonaművész. Diplomáját 2020-ban szerezte a Zeneakadémián. Jelentős hatást gyakoroltak rá tapasztalatai, melyeket német- és franciaországi tanulmányútjai során szerzett. Mindennapjait az egyházzenei szolgálat, a koncertekre és nemzetközi versenyekre való készülés, illetve az oktatás tölti ki. 2017 óta a Dunakeszi-alagi Szent Imre Plébániatemplom orgonistája.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus,…

Közjegyző az emeleten - a csavaros vígjáték Moravetz Levente remekül összehozta a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket (Szőke Zoltán és Gyebnár Csekka…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!