Jegyvásárlás


Program


Karosi Júlia Quartet
3

Karosi Júlia Quartet

Karosi Júlia előadásában Kodály Epigrammái, a Mikrokozmosz darabjai és Bartók döbbenetesen gyönyörű kórusműve, a Bánat is olyan, az improvizációra és kísérletezésre egyaránt alkalmas, közép-európai örökzöldeknek hatnak, mint Gershwin mára sztenderdizálódott művei, a Summertime vagy az I got the Rhythm.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 12. csütörtök, 20:00

Karosi Júlia Quartet

Közreműködik:
Tálas Áron - zongora
Bögöthy Ádám – nagybőgő
Varga Bendegúz - dob
Karosi Júlia - ének

Karosi Júlia egyéni hangvételű vokális műsorával a hazai és külföldi színpadokat is bejárta az elmúlt évtizedben. Az énekesnő a klasszikus zene felől érkezett a jazzbe, ami nemcsak magas szintű énektechnikájában, kifejező tónusaiban, de választott zenei világában és repertoárjában is nyomot hagyott. Saját szerzeményei mellett előszeretettel nyúl népdalokhoz és klasszikus szerzők darabjaihoz Bartóktól, Kodályon át Gershwinig – azonban ezekben az átiratokban is mindig a személyesség érdekli, az, amit a jazz eszközkészletének segítségével saját magáról és mai világunkról elmesélhet. Előadásában Kodály Epigrammái, a Mikrokozmosz darabjai és Bartók döbbenetesen gyönyörű kórusműve, a Bánat is olyan, az improvizációra és kísérletezésre egyaránt alkalmas, közép-európai örökzöldeknek hatnak, mint Gershwin mára sztenderdizálódott művei, a Summertime vagy az I got the Rhythm.
Mindezen zenei inspirációk esszenciája pedig az énekesnő saját szerzeményeiben hallható: a Hidden Roots, a Stroller of the City Streets, valamint a 2020-ban megjelent, nemzetközi szaklapok által méltatott Without Dimensions című, szerzői albumok dalai a kiváló alkotó- és zenésztársakkal közös munka során válnak igazán sajáttá, olyan jazzdarabokká, amelyek bármely színpadon megállják a helyüket Japántól New York-ig.

Karosi Júlia Without Dimensions című albumán állandó magyar zenésztársai mellett a többszörös Grammy-díjas New York-i gitáros, Ben Monder közreműködött. A dalok egyedi megközelítésben adnak betekintést zenei örökségünkbe, hiszen Júlia saját szerzeményei Bartók és Kodály műveinek átdolgozásaival lépnek fúzióra. A lemez komoly szakmai elismeréseket kapott külföldön: a Jazz Weekly oldalán a hét albumának választották, amerikai és a legjelentősebb német nyelvű jazz-magazinok pozitív kritikája mellett a BBC Music Magazine is négy csillagosra értékelte.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!