Jegyvásárlás


Program


Kamara-Kör - Mendelssohn-est

Kamara-Kör - Mendelssohn-est

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 9. hétfő, 19:00

Felix Mendelssohn igazán nem panaszkodhatott gyermekkorára: hétévesen zongoraleckéket vett Marie Bigot-tól (akinek zongoratechnikáját Haydn és Beethoven is megcsodálta), Pierre Baillot-val, a Párizsi Opera későbbi koncertmesterével kamarázott, kamaszkorában már zongora-, kamara- és egyházi kórusműveket komponált, tizenkét éves korában magánzenekar mutatta be saját otthonukban az első Singspieljét, tizenhat évesen pedig készen állt első kamarazenei műve. Minden adott volt tehát, beleértve a zsenialitást is, ami nélkül mindez mit sem ért volna. Kamaraművei közül kiemelkedőnek számít 1. (d-moll) zongoratriója és különlegesnek utolsó kvartettje, a hátborzongató f-moll vonósnégyes. Mindemellett a Schubert óta magas rangra emelt műfajt, a dalt sem hagyta érintetlenül, bár Mendelssohn a schuberti út helyett az északnémet hagyományhoz nyúlt vissza, melyben a zongora visszafogott kísérője a költeménynek. Az est közreműködője a Radnóti Róza művészeti vezetésével, a Zeneakadémia jelenlegi vagy volt hallgatóiból létrejött Kamara-Kör, amely már számos koncertet adott Budapesten. A fiatal zenészek többféle kamarazenei formációban régebb óta zenélnek együtt, de terveik között szerepel, hogy a jövőben egy kisebb kamarazenekarrá alakulva folytassák a közös munkát.

Mendelssohn: Hat dal, op. 71
Mendelssohn: 1. (d-moll) zongoratrió, op. 49
Mendelssohn: Hat dal, op. 99 – 2. Die Sterne Schau’n
Mendelssohn: Hat dal, op. 86 – 5. Der Mond
Mendelssohn: Három dal, op. 84 – 2. Herbstlied
Mendelssohn: Hat dal, op. 34 – 6. Reiselied
Mendelssohn: 6. (f-moll) vonósnégyes, op. 80

Balogh Eszter (mezzoszoprán), Varga Oszkár, Osztrosits Eszter (hegedű), Kurgyis András (brácsa), Matuska Flóra (cselló), Radnóti Róza (zongora)

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!