Jegyvásárlás


Program


Kabóca Bábszínház - Csipkerózsika

Kabóca Bábszínház - Csipkerózsika

Mosonyi Aliz: Csipkerózsika
Nagyváradi Lilliput Társulat vendégjátéka
Rendező: Bartal Kiss Rita
Műsoridő: 45p
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 5. kedd, 14:00

Mosonyi Aliz Csipkerózsika-adaptációja merészen elszakad a kiindulópontként választott mesétől, de minden klasszikus mesei motívumnak nagyon pontos helye van a sűrűvé szőtt történetben. A pontos kapcsolódások és visszautalások egyértelműen drámaivá teszik a szövegkönyvet. Az író nem egyszerűen újrameséli a történetet, hanem lényegében egy új történetet teremt. Az adaptáció főszereplője Zsuzsi, a királyi boszorka lesz, aki amellett, hogy takarít és rendet rak a királyi udvarban, még jóslással és varázslással is foglalkozik. Minden társulat életében szerepet kapnak a klasszikus mesefeldolgozások, és minket is az a szándék vezet, hogy teljesítménycentrikus világunkban megsegítsük a gyerekeket. “Segítenek a mesék” (Andersen), a gyerekek szeretik újra és újra meghallgatni a már ismert történeteket, vannak kedvenc motívumaik, szereplőik. Mosonyi Aliz Csipkerózsikája nem csak a gyereknek, a felnőtt nézőnek is élmény ígér, a mesei szál mellett az értő, felnőtt fülnek szánt humorral és utalással van kidíszítve, ugyanakkor mégsem erőlteti rá a történetre a felnőtt “poénkodást”. Családi színházat, családi előadást szeretnénk létrehozni, amelyben minden korosztály különböző rétegeket ért, érez.

Ajánlatunk


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

Ajánló


Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!