Jegyvásárlás


Program


K. Szabó Csenger: Rozsdás éberség - Ambíció tehetségprogram

K. Szabó Csenger: Rozsdás éberség - Ambíció tehetségprogram

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 21. szombat, 19:00

Bemutató

 

Az alkotó az előadásról:

„Az előadás ceremoniális úton képeket állít, melyben a tánc egy kísérlet az épülés és romlás dinamikus folyamatainak nyomon követésére és megtapasztalására. A ciklikusság mint rendező elv van jelen. Az előadók folyamatos mozgással keresik a helyet, állandóan alkalmazkodnak a pillanathoz és a helyzet lelkéhez. Önmaguknál nagyobb jelenség befogadására és átvitelére szánják el magukat, melyre a nézőt is maguk mellé invitálják.

A rituális világ, spiritualitás és tánc összefüggése, illetve jelenkori lokális hangulat áll központi témaként.

Zene és zenész függetlenül van jelen, mely állandó kapcsolatban áll a mozgással, ugyanakkor

saját útja gyakran el is ágazik.

A darab egy olyan légkör megteremtésére törekszik, melyben főbb, magasabb témákat tudunk kollektív megértéssel és empátiával megvizsgálni.

Egy 21 éves hanti sámán mondta, amikor ide érkezett: Magyarország nem ilyen, a magyar

emberek nem ilyenek, hanem mintha valami rátelepedett volna, amit nem veszünk észre…”

 

Alkotó, előadó: K. Szabó Csenger

 

Az Ambíció tehetségprogram előadása

 

Az Ambíció tehetségprogram keretében fiatal, ambiciózus alkotók vagy alkotócsapatok kapnak lehetőséget új előadás bemutatására, műfaji megkötés nélkül. A sorozat célja, hogy elsődlegesen azok az alkotók mutatkozhassanak be, akiknek más lehetősége nem, vagy csak korlátozottan adódik. A 2018-2019-es évadtól kezdve a legkülönfélébb műfajú Ambíció előadásokat tűzzünk műsorra, amelyek közt van tánc, próza, kortárs opera és összművészeti alkotás is.

 

Az előadás hossza 35 perc.

16 éven felülieknek ajánlott.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A tíz éve, Bamakóban alakult együttes női előadói minden kreatív zenei megnyilvánulásukban szót emelnek a nők jogaiért és az erőszak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!