Jegyvásárlás


Program


Juhász Gábor Trió
2

Juhász Gábor Trió

A jelenlegi formájában 2016 óta működő Juhász Gábor Trió – a zenekarvezető-komponista szerint – olyan szerves és stabil egység, akár egy háromlábú szék, ezért még a jól ismert történetekbe is könnyűszerrel képesek újabb és újabb zenei fordulatokat csempészni, meglepve egymást és a közönséget.

Juhász Gábor Trió

Közreműködik:
Juhász Gábor - gitár
Kovács Zoltán - nagybőgő
Jeszenszky György - dob

Egyik legnagyobb zenei történetmesélőnk, akinek meséi gitárhúrokon bontakoznak ki, és rendszerint egyfajta líraisággal szólalnak meg, ezúttal régebbi és újabb kompozícióit tárja a közönség elé triójával. A formációnak van miből válogatni, hiszen öt albumnyi zenei anyagot rögzítettek az elmúlt öt év során (ezek közül három lemezen, kettő pedig videón jelent meg). Ezek többségét szerzőként Juhász Gábor jegyzi, azonban saját bevallása szerint minden egyes darab egy közös alkotói folyamat eredménye. Csakígy a koncertjeik, melyek során – akár a történetmondás és -megosztás ősi alapszituációjában – a közönség is aktív formáló erő. „Beleszagolok a levegőbe, meglátom a tekinteteket, így próbálom a helyzethez leginkább illő dalt kiválasztani” – mondta Juhász Gábor. „A művészek bizonyos szempontból közvetítők – megérzik a társadalom rezgéseit, majd azt a saját technikai eszközeikkel letükrözik. Minél jobban lereagálja a világot az ember, véleményem szerint annál jobb művész” – tette hozzá. Juhász Gábor több, a természet ciklikusságára utaló lemezt rögzített már különböző formációkkal, így a Palle Mikkelborg dán trombitással közös, 60/40 – The rhythmic aspect of existence címűt, vagy az 1978 című konceptlemezt, mely az évkört követte le szerkezetileg, így joggal feltételezhetjük, hogy erre az októberi estére az őszhöz hangulatig tökéletesen illő koncertműsort állít majd össze saját szerzeményeiből és kedvenc sztenderdjeiből.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi…