Jegyvásárlás


Program


Juhász Anna Irodalmi Szalon 11 éves Gála

Juhász Anna Irodalmi Szalon 11 éves Gála

Az Irodalmi Szalon 2010. novemberében indult az irodalmi hagyomány jegyében, és az eltelt bő egy évtizedben a Főváros egyik legnépszerűbb, havi irodalmi műhelye lett. Idén november 17-én, szerda este a Szalon 11 éves Gálaműsorával készülünk, a Karinthy Színházban.

Aktuális előadások11 ÉVES GÁLA - ÜNNEPI EST AZ IRODALMI SZALONNAL

11 éves az Irodalmi Szalon, Újbuda legendás irodalmi műhelye. Az Irodalmi Szalon 2010. novemberében indult az irodalmi hagyomány jegyében, és az eltelt bő egy évtizedben a Főváros egyik legnépszerűbb, havi irodalmi műhelye lett. Célja a kortárs és hagyományos, klasszikus irodalom szerelmeseinek felolvasószínházzal, beszélgetéssel, zenével - közösségben létezni. A munka elismeréséül 2017-ben elnyerte a Highlights of Hungary díjat. A havonta megrendezendő irodalmi, zenés összejövetelek sorozata Juhász Anna irodalmár, kulturális manager ötlete alapján valósul meg.

A Szalon tavalyi, jubileumi estjét a Karinthy Színházban rendezte volna meg, de a járványhelyzet miatt nem lehetett megtartani.

Idén november 17-én, szerda este  a Szalon 11 éves Gálaműsorával készülünk, a Karinthy Színházban. A programon lesz kortárs irodalom: új kötetét mutatja be Fábián Janka és Sal Endre, ezekkel a kötetekkel kalandozhatunk a reformkori Anna-bál világába és 51 színházi történet közé, majd a klasszikus irodalom, a századfordulós kávéházi életről Fráter Zoltán irodalomtörténész mesél - bemutatva barátságokat: Karinthy Frigyest, Kosztolányi Dezsőt és Tersánszky Józsi Jenőt is. Az esten a hamarosan bemutatásra kerülő Frici&Aranak film női főszereplői is érkeznek, míg a programot a 100 éve született Pilinszky János költő megidézésével zárjuk - beszélgetéssel és koncerttel.

Fellépő vendégek: Fábián Janka író, N. Kulcsár Ildikó újságíró, író, Tenki Dalma színművész, Sal Endre újságíró, író,
Fráter Zoltán irodalomtörténész, Szakács Hajnalka színművész, Balázs Andrea színművész, Eke Angéla színművész,
Páder Petra színművész, a Verseitek Dallama: Skoperda Nóra és Nagy Gergő

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna

FONTOS INFORMÁCIÓ: Ha nem váltották vissza a tavaly vásárolt jegyeteiket, az érvényes az idei Gálára is! Ha megvan a jegy, írjanak egy e-mailt az anna.irodalmiszalon@gmail.com címre ennek megerősítéséről.

Ajánló


Charlie Chaplin legnagyobb hatású műve, A diktátor mélyen humanista alkotás. A kis borbély és a nagy diktátor kettős szerepében hol…

Karácsony este együtt díszíti a család a szalonban felállított hatalmas fát. A gyerekek keresztapja, Drosselmeyer diótörő bábot ajándékoz Marikának. A…

A történet Fazekas Mihály művén alapul, a mese régi, de a megközelítés módja merőben új, ugyanis Schwajda György a libák…