Jegyvásárlás


Program


Ivan & The Parazol - Hommage a Syrius – Budai Pop Szvit

Ivan & The Parazol - Hommage a Syrius – Budai Pop Szvit

A Hommage à Syrius - Budai Pop Szvit című koncert továbbgondolja az öt évvel ezelőtti, nagy visszhangú este koncepcióját, és egy ötleteiben és díszleteiben is megújuló műsort kínál.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 28. kedd, 20:00

Ivan & The Parazol
Hommage à Syrius - Budai Pop Szvit

Az elmúlt évtizedben példaértékű karriert befutott Ivan & The Parazol 2021-ben megjelent ötödik nagylemeze négy angol nyelvű album után végig magyarul szól, a Budai Pop című anyaghoz ráadásul egy könyv is tartozik, amelyben szépírók novelláiban elevenednek meg az új dalok. A zenekar 2016-ban tisztelgett egy Müpa-koncerten a legendás magyar prog jazz formáció, a Syrius előtt, a remekül sikerült est folytatásaként új koncepcióval, további Syrius-számokkal mutatják be sajátos Budai Pop Szvitjüket.

A 2010-ben alakult Ivan & The Parazol pillanatok alatt lett a hazai rockzenei színtér egyik legnépszerűbb csapata, az évtized egyik emblematikus együttese, amely mindig a következő megléphető szintet keresi, egyben ügyesen építette karrierjét az országhatárokon túl is. Zenéjében és hozzáállásában ugyanakkor mindig is vallotta és éltette magyar popzenei gyökereit, a beat, a pszichedélia vagy épp a funkos rockzene hatását, számos más formációtól kapott inspiráció mellett a progresszív rockos-jazzes Syrius-ihletettséget is. A zenekar a nyáron megjelent ötödik albumával végképp a nagy hatvanas-hetvenes évekbeli hazai (h)ősök nyomába lépett - és nem csak a magyar szövegek miatt -, így igazán stílszerű, hogy ezzel a kéttételes új műsorral ismét erősen megidézi a korszak szellemét. A már általuk is játszott Syrius-dalok mellett olyanok is elhangzanak, amelyek korábban nem, a megújult koncepciót viszont ugyanúgy a rock and roll szabadsága lengi be, ahogyan Parazolék egész eddigi útját.

Ivan & The Parazol:
gitár - Balla Máté
dob - Simon Bálint
basszusgitár - Springer Márton
ének - Vitáris Iván

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!