Jegyvásárlás


Program


IV. Roma Fesztivál - Bambina, a roma milliárdosnő

IV. Roma Fesztivál - Bambina, a roma milliárdosnő

A romániai virágárusok történetén keresztül a történelem izgalmas szelete bontakozik ki előttünk. Az első roma virágárusok megjelenésétől kezdve, a virágárus-dinasztiák térnyeréséig láthatjuk, hogyan idomultak az idők változásaihoz a romák, míg el nem érkezünk Lina Georgescu, más néven Bambina virágbirodalmának létrejöttéig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 16. péntek, 19:00

IV. Roma Fesztivál - Bambina, a roma milliárdosnő
az ARTHUB Bukarest előadása

A romániai virágárusok történetén keresztül a történelem izgalmas szelete bontakozik ki előttünk. Az első roma virágárusok megjelenésétől kezdve, a virágárus-dinasztiák térnyeréséig láthatjuk, hogyan idomultak az idők változásaihoz a romák, míg el nem érkezünk Lina Georgescu, más néven Bambina virágbirodalmának létrejöttéig. A valaha élt legsikeresebb roma üzletasszony megújította a virágkereskedelmet, ügyesen építkezve a kommunizmus alatt, megbirkózva a rendszerváltás utáni szabadpiaci helyzettel. Legfőbb célja az volt, hogy támogassa a hozzá hasonló fiatal roma nőket, ezért csak velük volt hajlandó dolgozni. Életének számos részletét egyik fiával készített interjúk alapján alkotta meg az ARTHUB csapata.

Az előadás román nyelven, magyar szinkrontolmácsolással és angol felirattal lesz látható.

Írta: Alex Fifea, Zita Moldovan, Andrei Serban.
Szöveg és dokumentáció: Alex Fifea, Andrei Șerban, Nona Șerbănescu, Mihai Lukács, Zita Moldovan

Az előadás hossza: 70 perc

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a Fesztiválzenekarnak köszönhetően a Midnight Music azóta az egyik legjobb és legnépszerűbb program lett azok körében, akik fogékonyak a kultúrára, de nem szeretik a hagyományos hangversenyek kötöttségeit.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!