Jegyvásárlás


Program


Itáliai utazás: A nő illata

Itáliai utazás: A nő illata

Prufomo di donna
olasz romantikus dráma, 99 perc, 1974
olasz nyelven magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 6. kedd, 19:30

Rendező: Dino Risi

Szereplők: Vittorio Gassman, Alessandro Momo, Agostina Belli

 

Az Itáliai utazás sorozat 2022/23-as évadának nyitó előadása

A sorozat teljes programja 2022. november 30-án válik elérhetővé. A program együttműködő partnere a budapesti Olasz Kultúrintézet, támogatónk pedig a Nemzeti Kulturális Alap.

Folytatódik Itáliai utazás sorozatunk, amelynek új évadában 14 régi és új olasz filmet vetítünk majd kéthetente. A nyitány mindjárt egy klasszikus alkotás, amelyet az éppen 100 éve született Vittorio Gassman tiszteletére tűztünk műsorra. A nő illata Dino Risi nagyhatású melodrámája, amelyben Gassman egy nyugalmazott ezredest alakít, aki egy szerencsétlen robbanás következtében elvesztette látását és bal kezét. Egy nap elhatározza, hogy Nápolyba utazik azzal a titkos céllal, hogy bajtársával, aki szintén megvakult a robbanásban, véget vessenek az életüknek. Az útra egy tisztnövendéket (Alessandro Momo) rendelnek mellé, akit a kapitány csak Cicciónak hajlandó szólítani. A világról sarkos véleményt alkotó, a nőkért bolonduló ezredes személyisége magával ragadja Cicciót, akinek a nagy utazás egyben az élet nagy iskolája is, sok humorral, érzelmekkel és - illatokkal.

Vittorio Gassmann élete egyik legjobb alakítását nyúltja ebben a csodálatos filmben, amelyet utóbb kissé háttérbe szorított a belőle készült, szintén kitűnő amerikai remake Al Pacinóval. Az olasz eredeti azonban meghatóbb, ezért sokak szívéhez közelebb áll, és még szerethetőbbé teszi Trovajoli zenéje, valamint az a szomorú tény, hogy a Cicciót alakító Alessandro Momo nem sokkal a forgatás után motorbalesetben meghalt.

A filmet olasz nyelven, magyar felirattal vetítjük.

***

Dopo aver perso la vista e aver riportato gravi danni alla mano sinistra in seguito all'esplosione accidentale di una granata, il capitano Fausto Consolo (Vittorio Gassmann) - ormai in pensione - si reca a Napoli per trovare l'amico Vincenzo, anch'esso rimasto cieco per l'esplosione.
Stanchi della loro menomazione, i due soldati hanno deciso di suicidarsi. Per completare il lungo viaggio Fausto si fa accompagnare da Giovanni Bertazzi (Alessandro Momo), una giovane recluta, che gli è stata assegnata come attendente, e che il capitano cieco soprannomina Ciccio. Partiti da Torino, i due si fermano prima a Genova e poi a Roma, prima di giungere nel capoluogo partenopeo. Fausto é scorbutico e dittatoriale, interessato unicamente alle prostitute, ma tra lui e il ragazzo nascerà un rapporto ricco di sfumature e per Giovanni sarà l'occasione per crescere.
Il film ottenne 2 candidature ai Premi Oscar, fu premiato al Festival di Cannes, vinse un Nastro d'Argento e 2 David di Donatello.

Ajánlatunk


Francia műsorral tér vissza a BFZ karmesteri pulpitusára a francia dirigens, Louis Langrée: a 19-20. század fordulójának két kiemelkedő szerzője, Ravel és Saint-Saëns művei szólalnak meg a koncerten.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia és spanyol nyelvű túrák is elérhetőek. Más nyelvet (orosz, német) igény szerint lehet egyeztetni munkatársainkkal. Jegyár: 7000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Ebben az esetben a túra a közönség számára eddig felfedezetlen útvonallal bővül. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

Varázsnagymama csoda egy részben Az Átrium zenés gyerekelőadása az egész családnak Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar rengeteg ismert és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!