Jegyvásárlás


Program


ISTENEK, DÉMONOK, MÁGUSOK

ISTENEK, DÉMONOK, MÁGUSOK

Az előadás-sorozat a történettudomány segítségével ered a vallás és varázslat sokszínű formáinak nyomába.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 13. szerda, 18:00

ISTENEK, DÉMONOK, MÁGUSOK

Szent titkok és természetfölötti rejtélyek a történelemben
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész

Ki volt valójában Ré és Odin? Volt-e köze Thornak Zeuszhoz? Kik voltak a kelták istenei és mennyire értették őket a rómaiak? Kinek áldoztak embereket a maják és aztékok? Valóban sumer istenektől jött az igazi Özönvíz? Milyen istenek segítették a sámánokat? Hogyan lehetett démonokat elűzni és az isteneket kényszeríteni? Miért volt Amon „elrejtett”, és milyen tudást őrzött Hermész Triszmegisztosz? Gonosz volt-e Hádész és Orfeusz valóban tudta a kiutat az alvilágból? Mit tudhatunk ma Ízisz misztériumairól és hogyan lett a spanyolokból Viracocha? Mi volt Faust igazi bűne? Az előadássorozat a történettudomány segítségével ered a vallás és varázslat sokszínű formáinak nyomába.

SZEPTEMBER 5. CSÜTÖRTÖK 18.30
A TEREMTÉS TITKAI – RÉ, PTAH ÉS AZ ELSŐ ISTENEK VERSENYE

Ki teremtette a világot az ókori Egyiptomban? Egyedül volt-e a Napisten, és ki volt ő valójában? Mivel is indul a teremtés: születéssel, igével, vagy egy köpéssel? Miért volt több teremtésmítosz, és melyikben hittek jobban? Hogyan születtek az istenek és az emberek? Miért volt fontos a világ teremtése az egyiptomiaknak, és hittek-e a világ végében? Hol volt a teremtés helye, és mi köze hozzá egy meteoritnak? Az előadás a legősibb mítoszok nyomába ered.

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!