Jegyvásárlás


Program


Isten a szívben - Mit üzen a varázslatos Indonézia szellemisége a mai kor embere számára?

Isten a szívben - Mit üzen a varázslatos Indonézia szellemisége a mai kor embere számára?

Nem hétköznapi kulturális barangolás vetítéssel és táncbemutatóval egybekötve, az indonéz árnyszínház, a táncok, viseletek és szokások világában, Dus Polett színháztörténész és B. Horváth Brigitta művész-pedagógus vezetésével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 2. csütörtök, 18:30

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szeretne betekintést nyerni Indonézia varázslatos világába, és szeretné megérteni az indonéz szellemiség titkait. Megismerhetjük az évezredes múltra visszatekintő, máig élő árnyszínház, a wayang üzeneteit a nyugati ember számára; ízelítőt kaphatunk a batikfestés és az indonéz viselet hagyományából; élőben megcsodálhatunk különböző jávai és balinéz táncokat, és hallhatunk azok mitológiai gyökereiről, illetve a vallási élet sokszínűségéről is.

A wayangról: Hogyan maradhatott fenn napjainkig, a dübörgő technika és modernizáció korában is egy több száz éve ragyogó, szépséggel teli művészeti forma: a jávai árnyjáték, a wayang kulit?
Mi a szerepe a nevelésben, életvezetésben?
Egyszerű színház, vagy annál több? Mi a szerepe a közösségformálásban? Hogyan mutat utat a jó és rossz világában a jó felé?
Mi minden rejtőzik Indonézia lakóinak szívében és mi rejtőzik a mi szívünkben?

Dus Polett színháztörténészként a wayang kulit kutatója, a Surakartai Művészeti Akadémia egykori hallgatója, B. Horváth Brigitta pedig szintén Surakartában tanult táncot és a batikolás művészetét.

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig…

Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!