Jegyvásárlás


Program


II. Országos Képzőművészeti Filmnapok - Peggy Guggenheim, a művészet megszállotja

II. Országos Képzőművészeti Filmnapok - Peggy Guggenheim, a művészet megszállotja

amerikai életrajzi film, történelmi dokumentumfilm, 95 perc, 2015
eredeti nyelven magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 17. szombat, 20:00

Rendező: Lisa Immordino Vreeland

Lisa Immordino Vreeland Peggy Guggenheim, a művészet megszállottja című filmjében a Diana Vreeland: Fotelutazás című, nagy sikerű filmet „forgatja tovább”. Peggy olyan színes egyéniség volt, aki nemcsak megelőzte korát, de meg is határozta azt! A Guggeneheim család vagyonának örökösnője a modern képzőművészet kulcsfigurájává vált. Ahogy a XX. század kulturális sokszínűségében egyre több tapasztalathoz jut, már nem csak műkincseket, hanem „művészeket is gyűjt”. Samuel Beckett, Max Ernst, Jackson Pollock, Alexander Calder, Marcel Duchamp – hogy csak néhányat említsünk a köré szerveződő, megszámlálhatatlanul sok művész közül. Egyéni tragédiái során is sikerült megőriznie azt az eltökéltséget, amellyel létrehozza az egyik legmeghatározóbb modern képzőművészeti gyűjteményt, melyet jelenleg velencei palotájában gondoznak.

Jegyinformációk

Belépőjegy: 1700 Ft
Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 1300 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a kedvezmény érvényesítésére csak a pénztárban történő jegyváltáskor van lehetőség. A kedvezményekre a jogosultságot a pénztárnál kérjük igazolni.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!