Jegyvásárlás


Program


II. Országos Képzőművészeti Filmnapok - A művészet templomai: MODIGLIANI CENTENÁRIUM

II. Országos Képzőművészeti Filmnapok - A művészet templomai: MODIGLIANI CENTENÁRIUM

olasz életrajzi film, 90 perc, 2020
eredeti nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 14. szerda, 18:30

Rendező: Valeria Parisi

Hogy méltón emlékezzünk meg Modigliani halálának 100. évfordulójáról, jelen dokumentumfilm Amedeo Modigliani (1884–1920) avantgárd festő pályájával és magánéletével foglalkozik, aki olyan klasszikus kortárs festővé és szobrásszá vált, hogy a világ minden táján szeretik és utánozzák.

A toszkánai Livornóban született Dedo vagy Modì rövid, zökkenőkkel teli életet élt. Most egy eredeti nézőpontból tárul fel előttünk pályája és magánélete: Jeanne Hébuterne, az élettárs szemszögéből, aki két nappal Modì halála után öngyilkosságot követett el.

Jeanne, az ígéretes orosz költőnő, Anna Achmatova és az angol újságíró, Beatrice Hastings voltak azok a nők, akikről portrékat készített, s melyek kariatidaszerű ábrázolásmódja Modigliani védjeggyé vált.

Modì pályájának felvázolása közben a néző olyan múzeumok kincsein pihentetheti a szemét, mint az Albertina gyűjteménye vagy a Modigliani és a Montparnasse-i kaland című gazdag tárlat a Livornoi Városi Múzeumban vagy éppen a Washingtoni Nemzeti Galéria vagy a jelentős párizsi kiállítóhelyek és műgyűjtemények.

Jegyinformációk

Belépőjegy: 1700 Ft
Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 1300 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a kedvezmény érvényesítésére csak a pénztárban történő jegyváltáskor van lehetőség. A kedvezményekre a jogosultságot a pénztárnál kérjük igazolni.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!