Jegyvásárlás


Program


II. Országos Képzőművészeti Filmnapok - A művészet templomai: A Prado Múzeum – A csodák gyűjteménye

II. Országos Képzőművészeti Filmnapok - A művészet templomai: A Prado Múzeum – A csodák gyűjteménye

olasz ismeretterjesztő film, 92 perc, 2019
Angol és spanyol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Valeria Parisi

Szereplő: Jeremy Irons

 

A művészet templomai sorozat ezen részében a világ egyik leglátogatottabb múzeuma fennállásának 200. évfordulóján különleges utazásra hívja a nézőket a jeles intézmény termein keresztül, bemutatva azok történetét és titkait. A szépség és a művészet történetén átívelő felfedezőúton az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons kalauzolja végig a nézőket.

A több mint 8000 darabos, páratlan gyűjtemény méltán csábít évente majdnem hárommillió látogatót Madrid városába. Lenyűgöző mesterművek illusztrálják Spanyolország és az egész európai kontinens történetét, az egyetemes művészet egyik legfontosabb szentélyében. A gazdag gyűjtemény királyokról, királynőkről, dinasztiákról, háborúkról, vereségekről és győzelmekről mesél, valamint olyan emberek érzéseit és gondolatait mutatja be, akiknek sorsa a múltban vagy éppen a jelenben összefonódott a múzeuméval: uralkodók, festők, művészek, építészek, műgyűjtők, kurátorok, értelmiségiek vagy maguk a látogatók. Ebben a rendkívül széles körű hagyatékban többek között Vélazquez, Rubens, Tiziano, Mantegna, Bosch, Goya vagy El Greco művei is megtalálhatóak.

Jegyinformációk

Belépőjegy: 1700 Ft
Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 1300 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a kedvezmény érvényesítésére csak a pénztárban történő jegyváltáskor van lehetőség. A kedvezményekre a jogosultságot a pénztárnál kérjük igazolni.

Ajánló


Különös játékot talál ki egy baráti társaság: bárkinek megszólal a telefonja, képes vagy…

Andy tíz évesen írja meg első levelét egy copfos kislánynak, a kamasz Melissa…

December eljövetele nemcsak a tartós hideg beköszöntét jelenti, hanem az ünnepi fényekbe öltöztetett…