Jegyvásárlás


Program


Aktuális előadások




90' tánc / koncert 12+
English friendly
Az előadás stroboszkópot, füstöt, vaksötétet és erős hanghatásokat tartalmaz.

A mulatós műfajokról mindenkinek van véleménye.  Van, aki nem tudja elviselni sem, van aki rajong érte.  Ám legyen szó esküvőről, tavaszi bálról, vagy születésnapról, szinte elkerülhetetlen a találkozás a mulatós zenével, és az arra lejtett tánccal. Hogyan fognak visszaemlékezni erre száz év múlva? Mi a hagyomány, és mi az élő kultúra?

Előadásunk másik komponense az elektronikus zene, melynek karakterét a hyperpop stílus szétroncsolt, torzított, rétegzett és naiv hangzásvilága adja, mely reflektál a digitális terek olykor mindent és mindenkit kiégető információáradatára.

Ennek a két irányzatnak a keresztezésével szeretnénk párhuzamot állítani azoknak az életben található ellentéteknek az együtt létezésére, melyek sokszor oly nehezen áthidalhatók. Egy szélsőségesen megosztott társadalomban ez a darab közös platformként kíván szolgálni a különbözőségek együttélésére.

Horváth Nóra és Oláh Balázs 2021 januárjában kezdték el első közös kutatásukat. Érdeklődésük és munkájuk kiindulópontjai a Magyarországon élők aktuális tánckultúrájának kutatása, dokumentálása, emellett kitartó törekvésük, hogy új kommunikációs csatornákat találjanak, amelyeken keresztül különböző társadalmi közegekből érkező nézőket lehet megszólítani. Céljuk, hogy a Budapestre koncentrálódott kortárstáncot a művészethez nehezebben hozzájutó közösségek számára is elérhetőbbé tegyék. Művészetükben a jelenkor szociális táncait, mint például az urbánt, vagy a néptáncot, a kortárs előadásokra jellemző dramaturgiával viszik színpadra, ezzel alkotva új formanyelvet, miközben arra is figyelnek, hogy ez szélesebb közönség számára is értelmezhető legyen, de a nyers fizikalitáson keresztül őszintén és radikálisan reflektáljon a mai társadalmi kérdésekre, problémákra.

Horváth Nóra 1993-ban született Budapesten. Tanulmányait a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában végezte. Három évig a Compagnie du Hanneton/James Thierrée (FR) tagja volt. A társulat ‘ROOM’ című darabját több mint százszor játszották. A Collective Dope társalapítója Jenna Jalonen mellett. Első közös alkotásukat a Dope ‘I just wish to help you-t’ több fesztiválon is játszották. ‘Beat’ című első önálló koreográfiája 2018-ban elnyerte a Lábán Rudolf-díjat.

Oláh Balázs táncművész 1994-ben született. A Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc tagozatán végzett 2014-ben, majd az egri Gárdonyi Géza Színháznak volt tánckari tagja két évig. 2017-ben felvételt nyert a salzburgi SEAD-be ahol három éven keresztül folytatta tanulmányait, és mélyítette tudását a kortárs táncban. 2020-ban dolgozott a TünetEgyüttessel és részt vett Hód Adrienn Amber című darabjában. 2021-ben Mészáros Mátéval dolgozott együtt. Tagja a 2021-ben alakult AHA –kollektívának. Jelenleg kőfaragást tanul a Pap Lajos Kőfaragó Kőszobrász Műhely Kft.-nél.

Stáblista

Horváth Nóra - táncművész / alkotó
Oláh Balázs - táncművész / alkotó
Molnár András - zenész / alkotó
Dézsi Kata - fénytervező
Vass Csenge -látvány és jelmeztervező
Szeri Viktor - konzultáns
Doszpoth Rebeka - produkciós vezetõ

Collective Dope produkció

Támogatók
A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.
Sín Művészeti Központ, Téglás Krisztina Csilla, Collective Dope, FÜGE Produkció

Fotó: Domolky Dániel

Ajánló


Wayne Eagling – Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban

Giuseppe Verdi RIGOLETTO Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!