Jegyvásárlás


Program


Hommage á Paganini - Ünnepi nagykoncert a szerző halálának 180.évfordulójára

Hommage á Paganini - Ünnepi nagykoncert a szerző halálának 180.évfordulójára

Ünnepi nagykoncert a szerző halálának 180. Évfordulójára

Vida Mónika Ruth és a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 21. vasárnap, 19:30

Vida Mónika Ruth zongoraművész gyermekkora óta a zene szeretetének szenteli életét. Álma, hogy a muzsika öröme és gyógyító ereje mindenkihez eljusson. Fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban és több ázsiai országban is. Mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte élete első nemzetközi versenyét Szerbiában, röviddel ezután Kínában debütált a Shanghai-i világkiállításon. A művésznő országos és nemzetközi zongora, orgona -és kamarazenei sikereit követően kitüntetéses diplomáját 2016-ban szerezte a Zeneakadémián. Kamarazenei együttesével, a Trio Energico-val is gyakran lép fel itthon és külföldön egyaránt, legutóbb a Coimbra Zongora Világtalálkozón nyert Liszt-díjat és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült kiváló zenei munkásságáért. A Zeneakadémia zongora előadóművész mesterképzés végzős hallgatója, Balázs János és Falvai Katalin tanárok növendéke. Első nagy Hangversenysorozata, a “Sem emlék, sem varázslat” is szintén e tanév kezdetén, 2019 szeptemberében indult útnak a Pesti Vigadóban, mellyel párhuzamosan Mónika életének egyik legnehezebb és legizgalmasabb időszaka is elérkezett.

Műsor:

Witold Lutoslawski: Paganini-variációk zongorára és zenekarra
Johannes Brahms: Paganini-variációk op. 35.
———
Marc-André Hamelin: Variációk egy Paganini-témára
Rachmaninov: Rapszódia egy Paganini-témára, op. 43.

Közreműködik:
- Vida Mónika Ruth zongoraművész
- A Budafoki Dohnányi Zenekar, vez.: Hollerung Gábor

Vida Mónika Ruth az est során Niccolò Paganini előtt tiszteleg a szerző halálának 180. évfordulójára összeállított rendhagyó koncertműsorral. Az elhangzó művek felelevenítik a szerzőt jellemző vonásokat és bemutatják, miért is volt zseniális: Paganini a 19. század első felének elkápráztató technikájú, a hangszer lehetőségeit korábban nem ismert mértékben kihasználó hegedűművésze, a 19. század eleji romantika korának legjelentősebb hegedűvirtuóza volt.

A koncert keretes szerkezetű és izgalmas: a műsor első és utolsó darabja is zongoraverseny, valamint mind a négy mű egyazon témára épül fel. Lutoslawski lehengerlő, Brahms érzelmes, Hamelin kissé groteszk és Rachmaninov kontrasztosan romantikus megoldása a témára egyedivé és nagyszerűvé emeli Paganini emlékét.

A koncert szervezője a StanD in AVE Music Management Agency.

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!