Jegyvásárlás


Program


Hevhetia / SzaTurMa (SK/CZ)
2

Hevhetia / SzaTurMa (SK/CZ)

A Szaturma zenekar a cseh és szlovák határon született 2017-ben. A szokatlan hangszerösszeállítással (gitár, szaxofon, dob) operáló zenekar repertoárján a tagok saját szerzeményei szerepelnek, eklektikus, sokszínű világuk pedig megannyi műfajt érint, többek között a kortárs jazz, a minimalista zene, a grunge, a szabad improvizáció, az avantgárd és a sound art jegyeit.

Hevhetia / SzaTurMa (SK/CZ)

Közreműködik:
Štefan Szabó - gitár
Michaela Turcerová - altszaxofon
Jakub Švejnar - dob

A Szaturma zenekar a cseh és szlovák határon született 2017-ben. A szokatlan hangszerösszeállítással (gitár, szaxofon, dob) operáló zenekar repertoárján a tagok saját szerzeményei szerepelnek, eklektikus, sokszínű világuk pedig megannyi műfajt érint, magán viseli többek között a kortárs jazz, a minimalista zene, a grunge, a szabad improvizáció, az avantgárd és a sound art jegyeit. A zenekar nemrégiben jelentette meg új lemezét Phi címmel, amelynek anyaga az Opus-beli koncert gerincét is képezi majd.

"Kellemes meglepetést okozott számomra a Szaturma zenéjével való találkozás. Zenéjük friss, nemcsak a játéktechnikai képességek miatt lenyűgöző, hanem a kompozíciós kreativitás miatt is.  A trió koncepciója megkerüli mind a műfaji kategóriákat, mind pedig a kissé megkövült jazzformákat. Az eredmény egy élő és kommunikatív zene, jó adag  improvizációval, amiben minden egyes kompozíciónak megvan a maga, autonóm világa és hangulata” – nyilatkozta róluk Vilám Spilka, a Jazz Fest Brno fesztivál művészeti vezetője.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


Több, mint harminc év után tér vissza a legendás darab a Szegedi Szabadtérire.

0-6 éves korig ingyenes Diák jegy diákigazolvány bemutatása ellenében 7-25 éves korig érvényesíthető…

Traccs! Debrecen legújabb beszélgető-est sorozatának második vendége Dr. Zacher Gábor, akit alighanem senkinek…