Jegyvásárlás


Program


Héttorony Fesztivál 2019 - A Berecz család műsora

Héttorony Fesztivál 2019 - A Berecz család műsora

Ha november, akkor Héttorony Fesztivál! Számunkra az Ünnep hava. Hogyan is kezdődött?
1992-ben felépült Makovecz Imre világraszóló Magyar Pavilonja a Sevillai Expón, mely szinte azonnal nemzeti jelképpé vált. Tíz évvel később ennek az épületnek az üzenete inspirált minket arra, hogy megrendezzük az első Héttorony Fesztivált.

TÖBBHELYSZÍNES FESZTIVÁLZÁRÓ GÁLA – Makovecz Imre születésnapja alkalmából

Budapest – Hagyományok Háza – Budai Vigadó
11:30 A Kós Károly Egyesülés építészeti konferenciája
19:00 Fesztiválzáró beszéd és a Makovecz-díj ünnepélyes átadása
19:10 ’Apja-fia’ címmel a Berecz család műsora

Apja-fia
„Nem szolgájok, hanem egyezőjök vagyok a régieknek” (Pázmány Péter)
Az „Apja-fia” műsor arról ad számot, hogy egy mai családban mi marad apáról fiúra, tanítás, magyarázkodás nélkül, a puszta példával. A szó tanít, a példa vonz. Itt a terített asztal, a családi ünnepek, az együttlét - szakadatlan tanulási alkalom. A Kossuth-díjas népdal énekes, mesemondó kunhegyesi édesanyjától kapta és örökölte mesterségét, ő pedig édesapjától, Tanka Gábortól, a híres táncos-tréfamester-nótafától.  Berecz András első gyermeke, István, apja tudományát nem csak átvette, de meg is toldotta. Apja mesemondását vőfélyként vitte tovább, énekes mesterségét furulyázással egészítette ki, nem másolt szolgamód semmiben. A tánc szeretete édesanyjáról maradt rá. Maga is gyűjti a táncot, eredeti környezetében. István, mint táncos lett országos és mára már világhírű előadó művész. Berecz Márton, a negyedik gyermek, aki trombita szakon klasszikus zenét tanult, most népdalénekesként áll apja mellé. Márton jelenleg a Színművészeti Főiskola első éves hallgatója. Apja meséit talán a filmművészetben kamatoztatja.
A műsorban a népzene, népdal, mese és a tánc egyforma hangsúllyal szerepelnek, egymást kiegészítik.  Közreműködnek Berecz András Kossuth-díjas mesemondó és fiai: István és Márton, muzsikálnak Kovács Márton, Vizeli Balázs, Papp Endre és Pandák Viktor, táncolnak Appelshoffer János, Rémi Tünde és Bures Réka.

Ajánló


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor…

A „BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum” kiállítás célja, hogy részletesen bemutassa…

A pápának – pápaként kell meghalnia is. Nem lehet lemondania a szentatyaságról, kivéve,…