Jegyvásárlás


Program


Helytörténeti séták Katona Csabával - A Nagymező utca

Helytörténeti séták Katona Csabával - A Nagymező utca

A Nagymező utcát méltán nevezik a Pesti Broadway-nek: a Royal Orfeum, a Jardin d’Hiver, az Arizona, a pesti Moulin Rouge legendás nevek máig. De vajon miért éppen a Nagymező utcában koncentrálódtak a modern multikulturális városi élet e jellegzetes mulatóhelyei?  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 25. szombat, 10:00

A Nagymező utca

A Nagymező utcát méltán nevezik a Pesti Broadway-nek: a Royal Orfeum, a Jardin d’Hiver, az Arizona, a pesti Moulin Rouge legendás nevek máig. De vajon miért éppen a Nagymező utcában koncentrálódtak a modern multikulturális városi élet e jellegzetes mulatóhelyei? Hogyan lett Budapest a demimonde mulatságok fővárosa is? Kik voltak azok, akik működtették ezeket a helyeket? Kik voltak a látogatóik? Hogyan tudtak érvényesülni a nők ebben a világban akár úgy, hogy valóságos sztárokká váltak, akár úgy, hogy fontos szavuk lehetett üzleti ügyekben is akkor, amikor a hagyományos társadalmi elvárás még mindig a „Kinder, Küche, Kirche” hármasát szabta meg a tisztességes nők mozgásterének? Sétánk a Nagymező utcát veszi célba, és a jeles épületeknél meg-megállva e kérdésekre keressük a válaszokat.

A találkozó helye: VI., a Podmaniczky utca 2. sz. előtt, a sarkon

A séta időtartama kb. 2 óra.

Részvétel kizárólag jeggyel!

A séták a 2023-as helytörténeti kártyával rendelkezőknek – a férőhelyek függvényében – az év során 3 alkalommal ingyenesek, regisztrálni személyesen, a Hatker hatkor – helytörténeti klub aktuális havi programja előtt lehet.

Hangosító készüléket biztosítunk a sétához, de lehetőség van a saját fülhallgató használatára. Az adminisztráció és a készülékek kiosztása időt vesz igénybe, ezért kérjük, a meghirdetett időpontnál néhány perccel korábban érkezzenek. A sétát pontosan kezdjük, a későn jövőket nem tudjuk megvárni.

Információ: Szebellédi Erzsébet +36-1/690-0995; szebelledi@eotvos10.hu

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!