Jegyvásárlás


Program


Hangverseny Kocsis Zoltán emlékére - vezényel: Hamar Zsolt

Hangverseny Kocsis Zoltán emlékére - vezényel: Hamar Zsolt

Kocsis Zoltán emlékkoncert

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 6. kedd, 19:30

ANTAL MÁRIA: Az Áramlat

CHOPIN: f-moll zongoraverseny, op. 21

RACHMANINOV: Harangok

Halála napján Kocsis Zoltánra, a Nemzeti Filharmonikusokat közel két évtizeden át vezető fő-zeneigazgatóra emlékeznek egykori együttesei. A műsor szimbolikusnak is tekinthető, hiszen az elhangzó művek mindegyike kapcsolódik valamilyen módon az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb magyar muzsikusához. A hangversenyen a nagyszerű énekes szólisták, Balga Gabriella és Anatolij Fokanov mellett közreműködő Boros Misit a nagyközönség 2014-ben ismerhette meg, amikor a „Kicsik” korcsoportjában megnyerte a Magyar Televízió klasszikus zenei tehetségkutató versenyét, a Virtuózokat.
Chopin húszesztendősen írta és mutatta be Varsóban örök szépségű zongoraversenyét, amelyet a nemrég még csodagyerek, mára kamaszkorba ért Boros Misi előadásában hallhatunk majd. Antal Mária, a Nagy-Britanniában élő zeneszerző a budapesti Zeneakadémián szerzett diplomát. Az esten elhangzó kompozícióját Csíkszentmihályi Mihály ma már klasszikus munkája, a flow-élményről írt könyve és gondolatai ihlették. A darab műfajilag talán a szimfóniához áll legközelebb, tételei: Fókusz, Világosság és Időtlenség, Eksztázis.
A koncert második részében felcsendülő mű szerzőjének magyarországi megismertetését különösen a szívén viselte Kocsis Zoltán. Rachmaninov 1913-ban komponált, Edgar Allan Poe versére készült, méltatlanul keveset játszott, Harangok című műve nagyszabású kórusszimfónia négy tételben, az utolsóban a gyász megrendítő harangkondulásaival.

Balga Gabriella – szoprán
Fekete Attila  – tenor
Anatolij Fokanov – bariton

Boros Misi – zongora
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hamar Zsolt

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Izgalmas műsorral várja a közönséget a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és vendége, a hegedűművészként és karmesterként egyaránt pódiumra lépő francia muzsikus, Julien Chauvin.

Ajánló


A magyar XX. század és a bécsi klasszika között osztja meg hangversenyének műsorát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Kocsis bérlet…

Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!