Jegyvásárlás


Program


Hamlettöredék
5

Hamlettöredék

Miképpen emlékezik egy ember, egy barát elhunyt szeretettjére? Az emlékezet hogyan (re)konstruálja Hamlet életét, tragédiáját? Hogy maradnak a jelen valóságban életben a szeretteink?
Ezekről a kérdésekről igyekszik beszélni előadásunk, a Hamlettöredék. És ennek tétje van. Hogyan emlékezünk és emlékezzünk azokra akikre kell, muszáj, fontos?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 19. csütörtök, 19:30

Mi is bűzlőtt Dániában?

„Itt nyugszunk, vándor, vidd hírül a spártaiaknak,
Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza.”

Áll a thermopülai spártaiak sírján. A szöveg emléket állít a hősöknek és információval szolgál arról, hogy a megkövetelt tett elementáris bizonyítéka a sír maga. Amikor Hamlet a dráma végén haldoklik, az öngyilkosságra készülő barátját így kérleli:

,,…Horatio, folt
lesz a nevemen,
ha minden így marad, ilyen
titokban! Ha engem valaha szívből
szerettél, halaszd el még a
megboldogulást, kínlódj e nyers
világban, hogy tanúskodj: ki voltam
én.”

A Mimézis Projekt második előadása ezt a tanúságtételt igyekszik körbejárni. Miképpen emlékezik egy ember, egy barát elhunyt szeretettjére? Az emlékezet hogyan (re)konstruálja Hamlet életét, tragédiáját? Hogy maradnak a jelen valóságban életben a szeretteink?

Ezekről a kérdésekről igyekszik beszélni előadásunk, a Hamlettöredék. És ennek tétje van. Hogyan emlékezünk és emlékezzünk azokra akikre kell, muszáj, fontos?

JÁTSSZÁK
Sipos Bálint
Pusztai Kitti
Stadler Zoltán
Siposhegyi Zsolt
Németh Fruzsina
Farkas Kálmán

Az előadás hossza 90 perc.

Az előadás a SÍN Művészeti Központ támogatásával jött létre.

Ajánlatunk


A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Ajánló


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!