Jegyvásárlás


Program


Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál
3

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Fellépnek:
Eszterlánc zenekar, Dresch Quartet, Kerekes Band

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 18. csütörtök, 20:00

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Fellépnek:

Eszterlánc zenekar
Dresch Quartet
Kerekes Band



Eszterlánc zenekar
A zenekar tagjai:

Sturcz Noémi – ének I Juhász Dénes – hegedű és furulya I Komáromi Márton – hegedű I Császár Attila – brácsa I Liber Róbert – bőgő

Közreműködők: Navratil Andrea, Miskolczy Mariska – ének I Kovács Márton, Mihó Attila – hegedű

Az Eszterlánc 1998-as megalakulása óta hagyományos erdélyi, elsősorban mezőségi népzenét játszó zenekar. Az első tíz év Búza falu énekeseivel és zenészeivel közösen telt. 2008–2014 között a Búzával szomszédos, a korábban alig ismert község, Melegföldvár népzenéjében mélyült el a zenekar.
A koncertek szinte állandó résztvevőjévé vált Szilágyi Anna, földvári énekes.
(Földvári tánc Szilágyi Annával, 2011)
A zenekar koncertjein és lemezein, változó arányban, de máig tükröződnek a fent említett két település hagyományai. A Jegesen (2014) album azonban új korszakot nyitott az együttes életében. Észak-Mezőség más településein gyűjtött zenékkel bővült a repertoár, másrészt a Jegesen hangját, Szilágyi Anna mellett, már a zenekar munkájához csatlakozó városi népdalénekesek,
Navratil Andrea és Fekete Zsuzsanna határozták meg. Az együttes 2015-ben, ismét erdélyi énekesek bevonásával, mezőkeszüi dalokból összeállított műsorral és CD-vel jelentkezett (Keszü, 2016). Azóta a keszüi, magyarpalatkai zene táncházaik elmaradhatatlan része lett.


Dresch Quartet

A zenekar tagjai: Dresch Mihály – fuhun, szaxofon I Lőrincz Hortenzia – ének I Csoóri Sándor Sündi – brácsa I Bognár András – nagybőgő I Zimber Ferenc – cimbalom

A Dresch Quartet évtizedek óta járja következetesen és magabiztosan a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni – a zenekarvezető és a mindenkori tagok által közösen kialakított – ötvözetével. Elkötelezettség a zenei koncepcióban, tisztelet és alázat a források iránt, kiemelkedő muzsikusok, új és örökzöldnek számító Dresch-szerzemények, sztenderdek Dresch-módra – mindezek együttese adja azt a zenei élményt, amit a kvartett koncertjeinek közönsége minden esetben az újszerűség élményével gazdagodva tapasztalhat meg.
A tenor- és szopránszaxofonos, fuhunt és számos más fúvós hangszert is megszólaltató Dresch Mihály a magyar népzenébõl táplálkozó muzsika legkiválóbb mûvelõje, a hazai jazz- és világzene emblematikus alakja.
Azon kevés elõadók egyike, akik nemzetközileg is ismertek és elismertek.
Köszönheti ezt kimagasló tehetségének, és annak a zenei alázatnak, mely minden megszólaltatott hangot õszintévé és egyedivé varázsol játékában.


Kerekes Band

A csapat:
Fehér Zsombor – furulya, ének,
Fehér Viktor – dob, ütőgardon
Námor Csaba – koboz
Csarnó Ákos – brácsa, doromb
Sohajda Péter – basszusgitár, ének

meghívott vendég:
Baricz Gergő – ének

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren.
A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve a riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven EthnoFunk. A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása azonban legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből. A furulyahangzás spektrumát kitágító Fehér Zsombor, nemcsak a gyimesi népzenét, hanem Jimi Hendrix gitárhangzását is hosszasan tanulmányozta, hogy egy olyan sajátos pszichedélikus, riffes játékot fejlesszen ki, ami a zenekar egyedi soundját adja. A táncházakban edződött, de a rockzene energiáiból táplálkozó koboz és brácsa lüktetése, Námor Csaba és Csarnó Ákos kezében tovább erősíti a hagyományos zene béklyóitól megszabadult ethnofunkot, ami végül a hazai stoner nagyágyú, Sohajda Péter, és a kettő-négy specialista, Fehér Viktor kezében formálódik egésszé. Chemtrailezett gyimesi hegyilevegő szakértő kezekből szórva.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!