Jegyvásárlás


Program


Győri Filharmonikus Zenekar - Hamar & Ránki

Győri Filharmonikus Zenekar - Hamar & Ránki

VESZPRÉMI HANGVERSENYEK A GYŐRI FILHARMONIKUS ZENEKARRAL

Schumann és Sosztakovics: első pillantásra alighanem nehezen találunk a két mester között kapcsolatot! Pedig fellelhetők a párhuzamok: mindkettőjük pályája a zongora jegyében indult, ígéretes zongoraművész-karrierről mondtak le mindketten (ha különböző okokból is) a zeneszerzés javára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 28. csütörtök, 19:00

Műsor:

R. Schumann: Nyitány, scherzo és finálé, op. 52
D. Sosztakovics: II. (F-dúr) zongoraverseny, op. 102
R. Schumann: IV. (d-moll) szimfónia, op. 120


Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hamar Zsolt

Közreműködik: Ránki Fülöp - zongora

Schumann és Sosztakovics: első pillantásra alighanem nehezen találunk a két mester között kapcsolatot! Pedig fellelhetők a párhuzamok: mindkettőjük pályája a zongora jegyében indult, ígéretes zongoraművész-karrierről mondtak le mindketten (ha különböző okokból is) a zeneszerzés javára. A zongorás műfajok mellett mindketten nagyon értékes életművet alkottak a kamara- és a szimfonikus zene területén is: szimfóniáik koruk jellemző és meghatározó alkotásai. Ezeket az összefüggéseket tárja elénk a Győri Filharmonikus Zenekar és Hamar Zsolt karmester, megszólaltatva Schumann 1841-ben, a „szimfóniák évében” komponált három tételes zenekari darabját, illetve ugyanebben az évben készült (de később átdolgozott) rendkívül izgalmas formálású, a műfaj történetében mérföldkőnek számító IV. szimfóniáját. A két Schumann-darab között Sosztakovics egyszerre briliáns humorú s megindítóan lírai II. zongoraversenye csendül fel az új magyar zongoristanemzedék kivételes tehetségű fiatal művésze, Ránki Fülöp előadásában.     

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!