Jegyvásárlás


Program


Gyalogtúra a Zsámbéki romtemplomhoz

Gyalogtúra a Zsámbéki romtemplomhoz

Kevésbé ismert, de annál szebb pár órás gyalogtúrára indulunk Szomor és Zsámbék között három megye érintésével!
Szomor község - a Gerecse hegység és a Zsámbéki-medence között fekvő település - központjából indul kb. 12 km-es túránk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 14. szombat, 9:15

Gyalogtúra a Zsámbéki romtemplomhoz

Első pontunk a Kakukk-hegy, ahonnan rendkívüli kilátásban lesz részünk a környező hegyekre, dombokra.
Majd elérjük szántóföldek mentén az Anyácsai-tavat, Pest megye legnyugatibb részén. A tó romantikus környezetben várja a horgászokat 1966 óta. Tovább barangolunk a partján a Nyakas-hegy felé, ahova felkapaszkodunk és a gerincén megyünk végig. Több helyen csodálatos panoráma vár minket.Túránk következő állomása az impozáns Zsámbéki romtemplom, amit megnézünk idegenvezetéssel. A XIII. századi premontrei rom egyedülálló látványosság. Igény szerint megnézzük a Szent Vendel domborműves tájházat is idegenvezetéssel. Zsámbék legrégebbi lakóépülete nevét a homlokzatán látható domborműről kapta. Az 1740-es években Melchior Keller gazdag sváb állattenyésztő építtette, megcsodálhatjuk a jellegzetes kézzel festett bútorokat, megtudjuk, hogy mi is az a szabadkéményes konyha, megismerkedünk a zsámbéki sváb hagyományokkal. A Lámpamúzeumot egyénileg lehet megtekinteni.

Találkozó Szomor autóbusz-váróterem 9.15 órakor
Térkép: https://goo.gl/maps/edWej4myrzwdNVbV8
Utazás egyénileg.
A barangolás vége Zsámbékon lesz.
Személygépkocsival érkezők figyelmébe! A személygépkocsit Zsámbékon érdemes hagyni és Volánbusszal Szomorra utazni, ami csupán 10 perc.
Tömegközlekedéssel: Széll Kálmán térről 8.00 órakor induló busszal Zsámbék autóbusz-fordulóig, majd ott átszállással Szomor autóbusz-váróteremig.

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/.../17E9qWU9Yf9q0ROudqk4.../view...
ÁSZF: https://drive.google.com/.../1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO.../view...
Kérjük, hogy légy szíves olvasd el!

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a jegy árán felül):belépő a Zsámbéki romtemplomba és/vagy a tájházba, és/vagy a lámpamúzeumba. Augusztus 14-én kombinált jegyet is lehet venni a Zsámbéki romtemplomba, a tájházba és a lámpamúzeumba. Kombinált jegyárak: felnőtt: 1.400 Ft, diák: 700 Ft, nyugdíjas: 700 Ft, csoportos (10 főtől): 700 Ft/fő.

A romtemplomnál és a tájházban idegenvezetés lesz igény szerint, a lámpamúzeumot egyénileg lehet megtekinteni.

Barangolós ügyeleti telefonszám kizárólag augusztus 14-én egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

Zsámbékon lehetőség van kávézni, fagyizni, sütizni a túra után.

A túra kb. 12 km, szint: fel 212 m, le 222 m
A túrán pár alkalommal megállunk, ezeken a pontokon mindig lesz egy rövid idegenvezetést.

A három zsámbéki múzeum nyitvatartási idejében barangolunk, azonban a három múzeum fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének a megváltoztatására.

Túrabakancs, feltöltött mobiltelefon, elegendő folyadék, ennivaló legyen nálad és persze egy kis kitartás, no meg a jókedv se maradjon otthon. Kullancs és nap elleni védelem!  Érdemes túrabotot hozni.
A túra jellege: jelzett gyalogösvényeken, közepes kaptatókkal.
Barangolásra fel!

Programjaink füstmentesek, kérünk, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönjük! A programváltozás jogát fenntartjuk! Részvétel saját felelősségre

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérjük minden résztvevőtől.

Sok szeretettel várunk a barangoláson!

Ha kérdésed van a programmal kapcsolatban, írj a hello@barangolobk.hu email címre vagy üzenj Messengeren a facebook.com/barangolobk oldalon.

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


romantikus vígjáték két részben

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!