Jegyvásárlás


Program


Going home

Going home

Magyarországon az elmúlt két év során óriásplakátokon és a médiában folyamatosan üzeneteket lehetett látni a hazáról és az otthonról. Ki jogosult arra, hogy ebben a hazában éljen, hogyan alakítsd ki, miért nem szabad elhagynod. Sokan jöttek vissza, sokan mentek el, az identitás és a hovatartozás állandó témája mindig megtalál minket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 25. péntek, 19:30

A Going Home egy döntéssel kezdődik. Az útnak indulással, a távozással egyik helyről a másikra. Mi késztet erre? Mikor jött el az ideje, hogy valaki összepakoljon és elinduljon? Mi jelzi, hogy veszélyes maradni? Be tudsz illeszkedni valahova máshova? Hogy létezni tudj egy helyen - akár egy színházi közegbe is - be kell illeszkedned. Mennyire kell megváltoznod, hogy elfogadjanak? Milyen szerepet kell játszanod?

Magyarországon az elmúlt két év során óriásplakátokon és a médiában folyamatosan üzeneteket lehetett látni a hazáról és az otthonról. Ki jogosult arra, hogy ebben a hazában éljen, hogyan alakítsd ki, miért nem szabad elhagynod. Sokan jöttek vissza, sokan mentek el, az identitás és a hovatartozás állandó témája mindig megtalál minket.
Mi az ára mindennek? Mennyire kezdünk el változni és cselekedni annak érdekében, hogy be tudjunk illeszkedni?

A Going Home megmutatja mindezen kérdések és elképzelések hatásait a színészek és rendezők történetein keresztül, különböző művészeti stílusok (film, tánc, színház) és nemzetiségek keveredésével. A szereplők: egy angol színész, aki arra kényszerül, hogy 24 évnyi Budapesten töltött év után szembesüljön egy elkerülhetetlen kérdéssel; egy magyar-algériai színésznő, akinek már évekkel ezelőtt el kellett volna mennie; egy amerikai rendezőnő, aki Angliába települt át; és egy magyar filmrendezőnő, aki utat tör magának. A különböző stílusú rendezők a darab közben instrukciókkal változtatják a színészek játékát. Szereplőink törekvései, hogy sikeressé és elfogadottá váljanak identitásuk dinamikus metaforájává válik.

Színészeik változatos helyzeteken -casting, gyónás, véget nem érő búcsúzás) és mulatságos improvizációkon keresztül mutatják meg, mennyire kétségbeesetten ragaszkodunk a maradáshoz, és mennyi értelmetlen dolgot találunk ki, hogy mehessünk. A Going Home egyszerre humoros és megrendítő. Egyszer mindannyian le akarunk lépni, és egyszer mindannyian haza akarunk térni. Mikor érezzük azt, valóban tartozunk valahova?

Szereplők: Alexis Latham, Messaoudi Emina
Rendező: Almási Réka, Karen Christopher

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!