Jegyvásárlás


Program


GoetheJazz | Tingvall Trio (D)

GoetheJazz | Tingvall Trio (D)

A ‘Jazz made in Germany’ kategóriában a Tingvall Trio az utóbbi másfél évtized páratlan sikertörténetét tudhatja magáénak. Az egykori nyers és vad zenekar Hamburg híres-hírhedt, hasonlóan nyers és vad St. Pauli negyedéből mára már műfajának egyik legkeresettebb német exportslágerévé vált.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 17. szerda, 20:00

 Minden bizonnyal nem véletlenül, hiszen ennek a csapatnak sikerült zenéjével a hallgatók különböző generációit egyesíteni, méghozzá olyannyira hogy még a mai, média-uralta fiatal közönséget is meg tudták nyerni maguknak.

Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy a világ telis-tele van jazz zongora triókkal: az elmúlt években a műfaj eme klasszikus alapfelállása komoly reneszánszát éli. Ha viszont e triók között olyanokat keresünk, melyek félreismerhetetlenül egyedi hangzásúak, egyúttal szélesebb közönség számára is befogadhatóak, nos, akkor ezek között a hamburgi Tingvall Trió nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő helyet foglal el. A több mint 30 országban koncertező, számtalan díjat és elismerést – ECHO JAZZ Év zenekara és Év koncertzenekara, jazz-listák első, pop listák rangos helyezései, aranyérem valamennyi stúdióalbumukra – begyűjtő trió népszerűsége pop zenekarokéval versenyez. Az ilyen mérvű siker – melyet persze néhány német bennfentes már-már megbélyegzőnek tart – egyenes utat nyitott számukra ahhoz, hogy a hallgatóság egyre táguló köreihez jusson el zenéjük. Így a közelmúltban például abban a hatalmas megtiszteltetésben részesültek, hogy a nyitás előtt álló hamburgi Elbphilharmonie koncerttermében az akusztika tesztelése céljából teltházas közönség előtt két „próbakoncertet” is adhattak.

Három évvel sikeres ötödik stúdióalbumuk, a Beat megjelenését követően – melyet azon frissiben, még 2014 őszén az Opus közönsége is megismerhetett –, tavaly végre kijött a régóta várt következő, Cirklar címmel. „Az új darabok komponálásakor arra törekedtem, hogy azok a zenei kifejezés újabb formáihoz nyissanak meg lehetőségeket előttünk, de úgy, hogy a végén a kész számokat azonnal felismerhetően a Tingvall Trióhoz lehessen kapcsolni. Ezúttal egyértelműen a zene a főnök, nem a trió.” nyilatkozta Martin Tingvall. A Cirklar a csapat eleddig zeneileg legváltozatosabb albuma lett, anyagával a trió múlt nyáron fennállásának mindeddig leghosszabb turnéjára indult. Először német, francia és olasz fesztiválokon, majd német, osztrák, svájci, holland és luxemburgi klubokban és koncerthelyszíneken játszottak, idén pedig Kanadában, Japánban és Ausztráliában folytatták. A Cirklar közben a német jazz lista első helyére került, s a német pop listán is egészen a 29. helyig jutott fel.

Közreműködik:

Martin Tingvall - zongora
Omar Rodriguez Calvo - nagybőgő
Jürgen Spiegel - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!