Jegyvásárlás


Program


Gioachino Rossini: A sevillai borbély

Gioachino Rossini: A sevillai borbély

Az Operaház előadása most sztárénekesekkel érkezik a Margitsziget nagyszínpadára. Minden idők egyik leghíresebb „intrika-operáját”, Békés András mára klasszikussá vált rendezését Kovalik Balázs újította fel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 9. vasárnap, 20:00

Gioachino Rossini:
A sevillai borbély
opera két felvonásban

Az Operaház előadása most sztárénekesekkel érkezik a Margitsziget nagyszínpadára. Minden idők egyik leghíresebb „intrika-operáját”, Békés András mára klasszikussá vált rendezését Kovalik Balázs újította fel.

Beaumarchais hősét, a cselszövő borbélyt Rossini fülbemászó dallamokkal tette halhatatlanná. A commedia dell’arte alakjaiban és fordulataiban bővelkedő, eredetileg az 1816-os római karneválra írt művet sokáig a vígopera műfaji csúcsdarabjának tartották, diadalútja a mai napig töretlen. Első német nyelvű pesti bemutatója 1820-ban volt, magyar nyelven 1837-ben mutatták be először. Békés András rendezését a bemutató idején a kritika egyenesen frenetikusnak nevezte és így ünnepelte: „a finom emberi megfigyeléseket az abszurdig felpörgető előadás”. Az eredetileg 1986-ban, az Erkel Színházban bemutatott produkciót 2009-ben Kovalik Balázs újította fel. A nagyformátumú zenemű most sztárénekesekkel kerül bemutatásra, mint a kiváló fiatal énekesnő, az olasz mezzoszoprán Annalisa Stroppa Rosina szerepében.

Vezényel: Kocsár Balázs

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!