Jegyvásárlás


Program


Gépész filmklub - Buena Vista Social Club

Gépész filmklub - Buena Vista Social Club

Wim Wenders és Ry Cooder 20 éve ismerik egymást. Cooder olyan filmeknek komponálta a zenéjét, mint a Párizs, Texas, vagy Az erőszak vége. Ez utóbbi közös munkájuk során Cooder gyakran lelkendezett kubai útjáról, ahol néhány öreg, feledésbe merült kubai muzsikussal készített felvételeket.

A lemez "Buena Vista Social Club" címen jelent meg és világszerte több millió példányban kelt el, majd Grammy-díjat is kapott. Ry Cooder 1998 elején ismét Kubába utazott, hogy szólólemezt készítsen Ibrahim Ferrerrel, aki egyike volt Buena Vista Social Club zenészeinek. Erre az útjára elkísérte egy kis forgatóstábbal Wim Wenders, aki megörökítette munkájukat a stúdióban, valamint mindennapi életüket Havannában. A filmezés Amsterdamban folytatódott, ahol a zenészek két koncertet adtak, majd nyáron New York-ban végződött, a legendás Carneige Hall-beli diadalmas fellépésükkel.

Buena Vista Social Club
német-amerikai dokumentumfilm, 101 perc, 1998

Rendezők határok nélkül!
Olyan kiváló filmművészeti alkotásokból válogat­tunk, ahol a rendezők átlépve a saját or­szághatáraikat, kitágítva a teret izgalmas, tekintélyes műveket hoztak létre.

Ajánló


A fiatal Ralston-házaspár panziójában vagyunk. Távol az emberektől, a világtól. Abban a zárt…

A mindössze ötéves zenekar mára már négy önálló nagykoncertet adott Budapest legnagyobb szabadtéri…

Világpremiert jelent, hogy először lesz látható együtt a klasszikus stílus és szabad idomítás…