Jegyvásárlás


Program


Géniuszok - Giovanni Battista Tiepolo

Géniuszok - Giovanni Battista Tiepolo

Ludmann Mihály művészettörténész előadása
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 18. kedd, 18:00

Az elmúlt időszak művészettörténeti sorozatának címe genius loci volt, melyben egy-egy kultúrtörténeti jelentőségű város művészettörténetében az egyediségét adó hely szellemével ismerkedtünk. Ebben a világban azonban mindig voltak olyan művészek, akik valamilyen megfejthetetlen képességüknél fogva kiemelkedtek a művészek közül, akikre azt mondjuk, hogy géniuszok voltak. A mostani sorozatban az ő
művészetükkel ismerkedünk.
A 18. század a velencei festészet utolsó nagy korszakának ideje. A művészek közül kiemelkedik Giovanni Battista Tiepolo, aki korának sokat foglalkoztatott festője volt.
Falképekkel és táblaképekkel díszítette a Velence környéki villákat, a városi palotákat és a templomokat. Népszerűségének köszönhető, hogy meghívták Würzburgba, hogy festményeivel a püspöki palota fényét emelje. Utolsó korszakának fő feladata a madridi királyi palotának festészeti díszítése volt, amit a rá jellemző eleganciával oldott meg. Könnyed és színes festészete a rokokó utolsó nagyszabású alkotásai. Erről az életműről kaphatunk képet a kedvelt művészettörténeti sorozat ezen estéjén.

Ajánlatunk


Egy spanyol kisvárosban eljegyzést tartanak: Mayor Mendoza, a helyi polgármester férjhez adja lányát, Catarinát José Riverához. Az esemény azonban váratlan fordulatot vesz, amikor megérkezik Carmennel az élen egy cirkuszi vándortársulat.

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajánló


Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől…

A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!