Jegyvásárlás


Program


Géniuszok - Giovanni Battista Tiepolo

Géniuszok - Giovanni Battista Tiepolo

Ludmann Mihály művészettörténész előadása
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 18. kedd, 18:00

Az elmúlt időszak művészettörténeti sorozatának címe genius loci volt, melyben egy-egy kultúrtörténeti jelentőségű város művészettörténetében az egyediségét adó hely szellemével ismerkedtünk. Ebben a világban azonban mindig voltak olyan művészek, akik valamilyen megfejthetetlen képességüknél fogva kiemelkedtek a művészek közül, akikre azt mondjuk, hogy géniuszok voltak. A mostani sorozatban az ő
művészetükkel ismerkedünk.
A 18. század a velencei festészet utolsó nagy korszakának ideje. A művészek közül kiemelkedik Giovanni Battista Tiepolo, aki korának sokat foglalkoztatott festője volt.
Falképekkel és táblaképekkel díszítette a Velence környéki villákat, a városi palotákat és a templomokat. Népszerűségének köszönhető, hogy meghívták Würzburgba, hogy festményeivel a püspöki palota fényét emelje. Utolsó korszakának fő feladata a madridi királyi palotának festészeti díszítése volt, amit a rá jellemző eleganciával oldott meg. Könnyed és színes festészete a rokokó utolsó nagyszabású alkotásai. Erről az életműről kaphatunk képet a kedvelt művészettörténeti sorozat ezen estéjén.

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Ünnepi este egy igazi hősnővel MARTON ÉVA 80 Gálakoncert egy részben – sztárvendég: Jonathan Tetelman

A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje alapján.

Ajánló


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Kortárs balett - Premier Az előadás megtekintése 12 éven aluliak számára nem…

• 19:00 Kapunyitás • 20:15 Dzsúdló koncert • 22:00 Azahriah koncert

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!