Jegyvásárlás


Program


Gender // CHILL GARDEN NEW WAVE

Gender // CHILL GARDEN NEW WAVE

A társadalmi nemek tudománya, más néven gender studies, több, mint 30 éves múltra tekinthet vissza: interdiszciplináris ág, mely többek között az identitás és a reprezentáció kérdéseivel foglalkozik. A társadalmi nem és annak az egyénre gyakorolt hatása azonban már jóval korábban, az 1960-as évek óta foglalkoztatja a kutatókat, filozófusokat, írókat, átlagembereket egyaránt.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 7. csütörtök, 19:00

Számtalan disszertáció, akadémiai folyóirat cikk vagy akár blogposzt foglalkozik a gender, azaz a társadalmi nem, történetével, jelentőségével, meghatározásával, akár egy egész könyvet is megtölthetnénk elemzésekkel, kimutatásokkal, érvelésekkel és ellenérvelésekkel, azonban előadásunk célja nem az adatalapú információ megosztása.

Mi történik, ha kilépünk az akadémiai közegből és egyszer csak az egyszerű mindennapokban találjuk magunkat? Tényleg vehetjük úgy, hogy már lerágott csont a téma vagy vannak még rejtett rétegei? Mik a tapasztalások a kortárs magyar társadalomban, tényleg minden fekete-fehér?

Meghívott előadóink egy-egy rövid előadás keretein belül mutatják be, ők hogyan látják a kérdést, merre tartunk, mit érdemes megvizsgálnunk, majd pedig egy koncerttel zárjuk az estét.

Előadók

Szegedi Anita

Anita játékfejlesztő karrierjét egy saját játék összerakásával kezdte, most már vezető pozíciót tölt be a Gameloft-nál. Lelkes hobbyfejlesztő, és még lelkesebb játékos. Karrierje során belekóstolt a játékfejlesztés sok különböző területébe, részt vett mobil, PC-s, VR és AR projektek fejlesztésében is. Ezen kívül nagy támogatója a játékfejlesztés mint karrier népszerűsítésének, blogot vezet a témában és önkénteskedik.

Kanicsár Ádám András

LMBTQ aktivista és újságíró, a Humen Magazin vezető szerkesztője. Cikkei folyamatosan jelennek meg a WMN-en, a Jelenben, a HVG-n és a Glamour oldalán. Fő témája a gender és az LMBTQ közösség helyzete Magyarországon. Saját podcastet vezet elembété címmel, kerekasztalbeszélgetéseken moderál és saját, napi angol műsora, a Mirror Talks idén harmadik évadját kezdi a Sziget Fesztiválon.

LADY/BIRD

Csóka Ági 2019-ben startolt szólóprojektje az elmúlt két év kényszer-szobafogsága miatt elsősorban a szobazenélésről szólt, de az otthon, laptopon született DIY-dalok azóta a kedves barátoknak hála hangszerekkel kiegészülve is megszólaltak már többek közt a Fekete Zajon, a Kolorádón és a város több klubjában is.

A jelenlegi laptop/gitár/basszus/szinti/ének felállás mellett is maradt a lassú tempó és az álmodozós-lebegős hangulat, de a LADY/BIRD szeptemberben érkező első albumán már az élő felállás hangszerei is fontosabb szerepet kapnak, és talán még a BPM is 60 fölé megy néhol.

 

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!