Jegyvásárlás


Program


Gaudeamus Igitur

Gaudeamus Igitur

A korszerű-kortárs színházi gondolkodás egyik gyakran használt formája a mozaikszerű, fragmentált dramaturgiával építkéző előadás. Ezeknek az előadásoknak nincs egy lineárisan építkező, követhető cselekményszála. A néző elé egymástól függetlenül, viszont támájában mégis egybevágóan kerülnek a jelenetek.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 27. kedd, 19:00

A Szab-way színházi szervezet Gaudeamus Igitur című előadása is ilyen.
Témája a közoktatás, illetve annak elavultsága és különböző hiányosságai. Hosszas kutatómunka után arra a következtetésre jutottunk, hogy a jelenlegi oktatási rendszerben hemzsegnek a hibák. A szülők panaszkodnak, a tanárok panaszkodnak, a gyerekek panaszkodnak. Ha mindenki panaszkodik, akkor valami nincs rendben. A megszólított pedagógusok kivétel nélkül azt mondták hogy reformokra lenne szükség. A reformok jönnek is, viszont még nagyobb káoszt csinálnak. Országunk nincs még felkészülve arra hogy egy-egy bevált nyugati módszer minden előzmény nélkül működni tudjon. Az előadás nem kíván megoldást adni ezekre a problémákra, viszont kötelességének érzi hogy gátlástalanul rámutasson a hibákra, felnagyítva, kiforgatva azokat, illetve lehetelen, abszurd, extrém helyzetekbe ágyazza őket. Ezek a jelenetek egyszerre elszomorítóak és mulatságosak, hiszen az előadás fő eszköze a humor és az irónia. „...mert növeli, ki elfödi a bajt” – mondja Illyés Gyula és ezt az elvet követve mi nem elfedünk hanem felfedünk. És ha már felfedjük és felismerjük a hibáinkat, ha szembesülünk velük, ha nevetni tudunk rajtuk, akkor talán változtatni is tudunk... ha akarunk.

Szereplők:

Baráth Attila, Czumbil Orsolya, G. Erdélyi Hermina, Hajdú Tamás, Kalmár Zsuzsa/Pestiz Mónika, Kucsov Borisz/Berta Csongor, Pálfi Ervin, Pámer Csilla, Szilágyi Nándor, Szőke Attila, Vicei Natália

Stáb:

Szerzők: Pálfi Ervin, Szőke Attila, Mezei Zoltán
Munkatárs: Brestyánszki B. Rozália
Kosztüm: Pesitz Mónika, Kálmán Eszter
Zeneszerző: ifj. Kucsera Géza
Koreográfia: Szőke Attila
A hangfelvételen közreműködött: Máté Gábor
Történelmi szövegbetét: ifj. dr. Korhecz Tamás
Finn fordítás: Borsos Viola
Plakát: Baráth Attila
Súgó/ügyelő: Bíró Tímea
Rendező munkatársai: Pálfi Ervin, Szőke Attila
Rendező: Mezei Zoltán

Szakmai konzultánsok: Bajtai Viktória (második osztályos tanuló), Bakos Árpád (zenész, tanár), Denegri Ibolya (középiskolai tanár), Engi Georgina (tanár), Gresák Lea (nyolcadik osztályos tanuló), Kiss Kornél (tanár), ifj. dr. Korhecz Tamás (egyetemi tanár, jogtudományok doktora), Kucsera Géza (tanár, nyugalmazott iskolaigazgató), Mezei Lídia (tanítónő), Pék Zoltán (MScME), Szabó Cibolya Teréz (középiskolai tanár), Szilágyi Mihály (nyugalmazott tanár), Szőke Rózsa (nyugalmazott tanítónő), Tokaji Mónika (középiskolai tanár), Vesna Weiss (tanár, iskolaigazgató),

Külön köszönet:
dr. Korhecz Barna Ildikó
Penk Attila
Petrás Teodóra

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!